znanstveni izum

Potpuna inovacija: novi parfem ima bolji miris što se više znojite

Image

"Parfimirana ionska tekućina oslobađa miris kad dođe u kontakt s vodom i tako omogućuje da se više mirisa otpusti na koži", priopćio je sveučilišni laboratorij QUILL

6.4.2015. u 14:57/ I.B./Hina

Znanstvenici s Kraljičinog sveučilišta u Belfastu razvili su prvi parfem koji omogućava da osoba bolje miriše što se više znoji, pišu britanski mediji.

Antiperspiranti smanjuju znojenje, dezodoransi prikrivaju neugodne mirise povezane sa znojenjem, a novi parfem koji su razvili znanstvenici koristi se znojem u svoju korist otpuštajući ugodne mirise kad dođe u kontakt s vlagom.

To znači da što se više znojite, bolje mirišete.

"Parfimirana ionska tekućina oslobađa miris kad dođe u kontakt s vodom i tako omogućuje da se više mirisa otpusti na koži", priopćio je sveučilišni laboratorij QUILL.

Uz to, novi parfem i uklanja neugodne mirisne.

Sveučilište navodi da s jednim proizvođačem parfema već surađuje na praktičnoj primjeni novog proizvoda, a suautor istraživanja dr. Nimal Gunaratne kaže da novi parfem ima "veliki komercijalni potencijal".

"Ovo je uzbudljivo jer se iskorištava važno novo otkriće otpuštanja tvari u kontroliranim uvjetima. Uz to što ima golem komercijalni potencijal, može se upotrijebiti i u parfimiranim i kozmetičkim kremama, ali i u drugim znanstvenim istraživanjima koja se bave sporim otpuštanjem određenih tvari", rekao je Gunaratne.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
iznenadit ćete se

Ovo sigurno niste znali: kako se izgovaraju imena najvećih brendova modne industrije?

Više s weba