Meni za ljepotu

Riješite se podočnjaka iznutra: umjesto korektorom uklonite ih pravom hranom

Image
Foto: Thinkstock

Unos odgovarajućih nutrijenata može izbrisati podočnjake

23.8.2018. u 11:05/ Život i stil

Neprospavana noć s prijateljima možda je dobra za društveni život i uspomene, ali za vaše zdravlje i izgled nije. Bez obzira koliko stavljate hladnih žlica sljedeće jutro ili nanesete korektora jedna stvar neće otići- vaši tamni podočnjaci. 

Možda se novopečeni roditelj ili student pa je san za vas, barem na neki period, otpisan, ali podočnjake možete 'izliječiti' unosom prave hrane koja će tijelo obnoviti. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

"Tamni podočnjaci ispod očiju su česti, a i izazovni za ukloniti. Međutim, postoje dokazi da antioksidansi i protuupalne tvari mogu pomoći nekim ljudima"; tvrdi liječnik Anton Alexandroff za Independent. 

Image

pitoma borovnica

Foto: www.pixabay.com
Image

pitoma borovnica

www.pixabay.com

(FOTO: Pixabay)

Iako, kaže, dijete koje pomažu podočnjacima nisu duboko klinički istražene, objašnjava da hrana bogata vitaminom C i K može pomoći. Upravo zato možete posegnuti za borovnicama, rajčicama, borkulom, crvenom papriku i zelenim listanim povrćem kako bi ukloniti tamne krugove. 

Moguće je, navodno, i da tamni podočnjaci indiciraju nedostatak željeza, ali doktor Alexandroff upozorava da nema podataka koji bi to mogli poduprijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nije strašno

Što napraviti kad nađete prvu sijedu dlaku u kosi?

Više s weba