voli svoje tijelo

Skinule sve sa sebe kako bi promijenile vaš pogled na ljepotu

Image
Foto: Victoria Janashvili

Modna fotografkinja Victoria Janashvili svojom najnovijom knjigom slavi ljepotu ženskih tijela u svim veličinama, oblicima i bojama.

17.12.2014. u 9:54/ RTL

Modna fotografkinja Victoria Janashvili gotovo cijelu karijeru je fotografira najpoznatije svjetske manekenke, premršave modele čije fotke pružaju iskrivljenu sliku o ženskim tijelima i ljepoti. Dakle, zarađivala je za kruh promovirajući često nezdrav izgled i prezentirajući djevojčicama sliku žene kakva je teško vidljiva na ulici, pritom im namećući nedostižni ideal ljepote.

Stoga, Janashvili se odlučila na potpuno drugačiji pristup. Ova Ruskinja s adresom prebivališta u New Yorku počela je fotkati plus size modele, i to bez ikakve odjeće na sebi. Uskoro je postala prepoznatljiva po svom pristupu zagovaranja ljubavi i prihvaćanja svog tijela.

Upravo sada sprema izdati knjigu kojom slavi ženska tijela - visoka, niska, debela, mršava, različitih rasa i etničkih pripadnosti...

U skladu s tim namjerama, ovih dana je na Instagramu objavila nekoliko fotografija koje će se naći u njenoj publikaciji. Plus size modeli Denise Bidot i Marina Bulatkina skinule su se do gola kako bi pokazale da kako izgleda većina žena i ta je žensko tijelo naprosto prekrasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako prosječna Amerikanka nosi konfekcijski broj 46, društvo perpetuira stereotipe kako bi žensko tijelo trebalo izgledati. Zato sam provela godine i godine fotografirajući različite tipove modela i sudjelujući u raznim kampanjama, a svojim fotografijama izazivala sam diskusije. Svojom knjigom voljela bih nastaviti širiti misiju i rušiti društvene stereotipe, a sve s ciljem da se žene osjećaju samouvjerenije u svojoj koži", zaključila je fotografkinja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prirodno i učinkovito

Znate li kako koristiti ulje avokada na koži?

Više s weba