bombastični odjevni predmet

Tko treba nositi bikini?

6.7.2012. u 18:30/ RTL

Njegova pojava bila je bombastična, pa je i ime dobio po otoku na kojem su se testirale nuklearne bombe. Bikini, taj minijaturni odjevni kompletić, koji je nekoć izazivao sablazan, već 66 godina, više ili manje uspješno, pokriva ženske atribute.

Kada se rodio bio je neželjena beba. Iz Vatikana su mu poručili da je nemoralan, a njegov izumitelj, inače automobilski inženjer, nije mogao naći manekenku koja ga je htjela nositi.

Na kraju je njegovo remek djelo odjenula Micheline Bernardini, plesačica iz kasina koja je točno na jučerašnji dan prije 66 godina jednim pariškim bazenom prošetala u bikiniju.

Bikini se još godinama borio s puritancima, ali tada se pojavila ona. Ursula Anders, te davne 1962. godine s bikinija je skinula stigmu nemoralnog. Njezin legendarni bijeli primjerak zasjenio je i samog James Bonda, a danas visi u londonskom muzeju.

"Kada glumci nose komad odjeće, u njega unesu svoju osobnost. To se vidi na ekranu, a dizajneru znači mnogo", pojasnila je modna kroničarka Bronwyn Cosgrave.

Mi, naravno kaskamo u svemu, pa je isto bilo i s bikinijem. Da nije bilo legendarne Žuži, pitanje je do kada bi se naše dame kupale u pumpericama.

"Ja sam organizirala u Zagrebu veliku modnu reviju i dala sam sašiti prsluk i bikini u Zagrebu  točno po nacrtu kojeg sam vidjela u Parizu", kazala je Žuži Jelinek.

I tada su se Hrvatice raspojasale. No, za Žužin pojam i previše.

"On je dozvoljen samo lijepim mladim ženama. Zapamtite, ako ste prošli pedeset, šezdeset godina - zaboravite bikini", rekla je legendarna Žuži.

Prema jednoj britanskoj studiji dobna granica je 39 godina. No, na našim plažama ti teoremi ne pale. Ponekad je i oskudni bikini  višak.

Moralizirali vi ili ne, gole ženske grudi na javnoj plaži nisu zabranjene. Barem ne zakonom. A za sve ostalo tu je legendarni Žužin savjet za kraj.  

"Moj muž i moj sin idu svaki čas na obalu gledati ženska prsa pa me prijateljice pitaju je li to zabranjuješ svojem mužu. Ja kažem ne, dapače, guram ga nek' si ide gledati, ali jel' buš doma", dodala je za kraj.

Više s weba

Pročitajte još

Image
samo svježe

Prirodne maske za lice: u kuhinju po blistav ten

Više s weba