zanosna i bujna

Tretman vrućim uljem u kućnoj radinosti - spas za suhu kosu zimi

Image
Foto: Pexels

Suha kosa traži poseban tretman - pakunge, balzame i ulja, nlo ne zaboravite i hidrataciju iznutra. Pijte barem osam čaša vode dnevno, bez obzira što zimi ne osjećate žeđ u onolikoj mjeri u kolikoj je osjećate ljeti

12.11.2019. u 15:29/ Život i stil

Zbog neodgovarajućih okolišnih uvjeta - niskih temperatura vani i suhog zrak od grijanja u prostorijama, kosa je zimi u najgorem mogućem stanju i treba joj posebna njega. Najčešće je jako suha i naelektrizirana.

Kako bismo joj vratili sjaj i živost, preporuča se provoditi tretmane vrućim uljem. 
Iako zvuči kao nešto što zahtijeva posjet frizerskom salonu, tretman vrućim uljem vrlo jednostavno možete provesti i u kućnoj radinosti. Sve što vam je potrebno je ulje. Izbor je na vama, no možda će vam pomoći informacija iz studije objavljene u časopisu International Journal Of Trichology. 

(FOTO: Pexels)

Znanstvenici su usporedili molekularnu masu kokosovog, suncokretovog i mineralnog ulja te otkrili da kokosovo ima najmanju težinu, što mu omogućuje prodiranje u srž dlake, dok se suncokretovo ili mineralno ulje zadržava na površini i kosu čini masnom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tretman vrućim uljem provodi se prije pranja kose. Ulje zagrijte i umasirajte od korijena do vrha kose te izmasirajte vlasište, a potom omotajte kosu prozirnom folijom. Drugi način je da ne zagrijavate ulje, nego da, nakon što ste ga nanijeli, kosu omotate toplim ručnikom. Ostavite da djeluje 20 minuta pa temeljito operite šamponom i isperite. Kako bi kosa bila sjajna trebalo bi ju isprati gladnom ili barem mlakom vodom, nikako vrućom. 

Važno je naglasiti da osobe koje imaju problema s vlasište, ne koriste ovu metodu jer može pogoršati situaciju. 

Upravo se čita

Image
NOVI OBRAT

Drama Hrvata u Zambiji: Zaustavljeni su na aerodromu. Piletić: 'Ne znamo što se događa'

Više s weba

Pročitajte još

Image
nametnuta slika

Ideali ljepote nekada i danas: Ovo je savršeno tijelo iz 1950-ih!

Više s weba