Učinkovite metode

Trikovi koji će vam pomoći da izgubite tu dosadnu masnoću u licu

Image
Foto: Thinkstock

Gubitak težine može biti izazov sam po sebi, a kamoli s točno određenog područja vašeg tijela

13.6.2018. u 11:00/ Život i stil

Posebno, dodatna masnoća u lice nevjerojatno je frustrirajući problem za riješiti. Srećom, neke strategije može povećati sagorijevanje masnoće i pomoći vam da smršavite u licu.  Evo 7 učinkovitih metoda koje će vam pomoći da izgubite masnoću u licu:

1. Radite vježbe lica

Vježbe lica mogu se koristiti za poboljšanje izgleda lica, borbu protiv starenja i poboljšanje mišićne snage. Dodavanje vježbi lica u redovnu rutinu također može pomoći u stanjivanju lica toniranjem mišića lica.

Neke od najpopularnijih vježbi uključuju izbacivanje obraza i guranje zraka s jedne na drugu stranu, nabiranjem usnica na izmjenične strane i držanje osmijeha dok stisnete zube na nekoliko sekundi.

Vježbe lica obično se koriste za smanjenje količine masti u licu. Iako je istraživanje ograničeno, jedna je studija pokazala da izvođenje vježbi mišića lica poboljšava jačanje mišića i pomlađivanje lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ubacite kardio vježbe u svoju rutinu

Često, dodatna masnoća u vašem licu rezultat je viška tjelesne masti. Gubitak težine može povećati gubitak masnoće i pomoći tijelu, ali i licu. Kardio ili aerobna tjelovježba jest bilo koja vrsta tjelesne aktivnosti koja povećava brzinu otkucaja srca. Često se smatra jednim od najučinkovitijih metoda za gubitak težine.

Višestruke studije pokazale su da kardio može pomoći u promicanju masnog sagorijevanja i povećanju gubitka masti. Pokušajte ubaciti 150-300 minuta umjerene do snažne vježbe svaki tjedan, što prevodi na oko 20-40 minuta kardia dnevno. Neki od uobičajenih primjera kardio vježbe uključuju trčanje, hodanje, vožnju biciklom i plivanje.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

3. Pijte više vode

Pijenja vode ključno je za vaše cjelokupno zdravlje i može biti osobito važno ako želite izgubiti masnoću lica. Studije upućuju na to da zbog vode možete imati osjećaj sitosti i povećati gubitak težine.

Povećanje broja kalorija koje ste izgorjeli tijekom dana može pomoći u povećanju mršavljenja. Bolja hidratacija smanjuje zadržavanja tekućine, što sprječava nadutost i natečenost na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ograničite unos alkohola

Uživanje u povremenoj čaši vina za večerom je u redu, ali pretjerivanje s alkoholom može biti jedan od najvećih doprinosa povećanju masnoće lica i nadutosti. Alkohol je visok u kalorijama, ali nizak hranjivim tvarima i može biti povezan s povećanim rizikom dobivanja na težini .

Također djeluje kao diuretik i može uzrokovati zadržavanje tekućine, što dovodi do većeg rizika od nadutosti i oteklina na licu. Ohraničenje konzumacije alkohola najbolji je način kontrole nadutosti i dobitka težine izazvanih alkoholom.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

5. Smanjite rafinirane ugljikohidrate

Rafinirani ugljikohidrati poput kolačića, krekera i tjestenine su uobičajeni krivci za debljanje i povećanu pohranu masti. Budući da sadrže vrlo malo vlakana, brzo se probave, što dovodi do naglog rasta i pada u razinama šećera u krvi i veći je rizik od prejedanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako niti jedna studija nije izravno gledala učinke rafiniranog ugljikohidrata na masnoću lica, zamjenite ih cjelovitim žitarice koje mogu pomoći u povećanju ukupnog gubitka težine i također mogu pomoći u gubitku masti u licu.

6. Promijenite raspored spavanja

Više sna jedan od najjednostavnijih i učinkovitijih načina kako povećati gubitak masnoće lica. Nedostatak sna može uzrokovati povećanje razine kortizola, hormona stresa koji ima dugi popis mogućih nuspojava, uključujući dobivanje na težini.

Istraživanja su pokazala da visoke razine kortizola mogu povećati apetit i mijenjati metabolizam, što rezultira povećanim pohranjivanjem masti. U idealnom slučaju, cilj je najmanje osam sati spavanja po noći kao pomoć u kontroli težine i gubitku masnoće lica.

7. Pazite na unos natrija

Jedan od znakova višaka unosa natrija je nadutost, a također može pridonijeti natečenosti lica. To je zato što zbog natrija vaše tijelo zadržava dodatnu vodu, što rezultira zadržavanjem tekućine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrađena hrana čini oko 77% unosa natrija u prosječnoj prehrani, tako da izbacivanje prerađenih proizvoda može biti jednostavan i učinkovit način smanjivanja unosa natrija.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Više s weba