otrov i lijek

Ulje za rast trepavica: Jednostavnom metodom do dugih i gustih trepavica

Image
Foto: Pixabay

Ulje za rast trepavica najprirodnije je sredstvo kojim ih možete njegovati i ojačati

12.9.2019. u 13:19/ Život i stil

Kada trebamo ulje za rast trepavica posegnut ćemo za ricinusovim uljem, tekućinom koja se dobiva iz sjemenki biljke Ricinus communis ili na hrvatskom skočac. Iako se smatra jednom od najotrovnijih biljka na svijetu, njezino ulje ima brojne blagodati za organizam, no ipak najveću primjenu nalazi u kozmetici jer "pegla" bore, "briše" podočnjake", jača kosu, pomaže kod ćelavosti i njeguje kožu te ublažava upale.

Tajna se krije u ricinoleičnoj kiselini kojom ovo ulje obiluje. Ta kiselina sadrži visoku razinu triglicerida i omega-6 masnih kiselina koje poboljšavaju kvalitetu kose, obrva i trepavica. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Kako koristiti ricinusovo ulje za njegu trepavica?

Riucinusovo ulje trebalo bi koristiti svakodnevno u njezi trepavica, odnosno namazati ih njime. Najpraktičnije je navečer prije spavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da ricinusovo ulje odlično uklanja šminku, u ovom slučaju možemo "ubiti dvije muhe jednim udarcem" - ukloniti maskaru i namazati trepavice ricinusom. Stavite na vaticu ulje i skinite maskaru kao i inače te kad su trepavice čiste još ih jednom prođite uljem. 

Osim za njegu trepavica, kao što smo spomenuli, ricinusovo ulje se koristi i zanjegu kose, odnosno suhih ispucalih vrhova, masažu vlasišta - tako potičemo cirkulaciju tjemena i rast kose, njegu obrva i kože. 

Upravo se čita

Image
NOVI OBRAT

Drama Hrvata u Zambiji: Zaustavljeni su na aerodromu. Piletić: 'Ne znamo što se događa'

U svoju kremu za lice dodajte kap - dvije ricinusovog ulja i dobit ćete kremu koja će ublažiti bore i kožu učiniti glatkom, hidriranomi svilenkastom. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nije strašno

Što napraviti kad nađete prvu sijedu dlaku u kosi?

Više s weba