Pramenovi iz kućne radinosti

Uštedite novac: bojenje pramenova kod kuće

Image
Foto: Thinkstock

Postupak nanošenja i izvlačenja pramenova kod kuće nije velika nauka

29.11.2017. u 14:15/ Mirela Matejka

Odlazak na pramenove u frizerski salon košta između 250 - 500 kuna. Taj iznos nije za svačiji džep ako vam se boja pramenova drastično razlikuje od vašeg tona kose pa morate svaki mjesec iznova ponavljati postupak.

Pramenovi mogu ispasti pretankih ili predebelih linija. Kada se sami ispraksirate u nanošenju pramenova, uštedit ćete vrijeme i novac. Evo što vam je potrebno da biste se uspustili u makeover vaše kose

  • folija
  • češalj
  • četkica za bojanje
  • zaštitne rukavice
  • frizerska kapa
  • ručnik
  • vatica
  • odgovarajuća paleta boja
Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(Foto: Pexels)

Nakon pripreme onog što vam je potrebno za postupak, možete početi. Prvi korak je miješanje boje za pramenove. Zatim češljanje kose, a onda dijeljenje kose kako bi vidjeli na kojim mjestima želite staviti pramenove. Preko glave stavite prozirnu i čvrstu prijanjajuću foliju, a na ruke zaštitne rukavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na foliji probušite male rupice na mjestima gdje će biti pramenovi. Kroz te rupice, izvucite tanke pramenove kose. Gledajte da pramenove izvučete skroz iz unutrašnjosti kako ne bi kasnije bili na pola obojeni. Kada ste izvukli dovoljan broj pramenova, počnite njihovo bojanje i nanesite dovoljnu količinu boje na svaki pramen. 

Kada su svi pramenovi obojani, sačekajte da boja na njima djeluje pola sata do četrdeset minuta i nakon tog perioda, uz zadržavanje folije na ostatku kose, isperite boju. Skinite foliju. Stavite preljev ako želite jače nijansirati. Šamponirajte kosu i nanesite jaču masku kako se kosa ne bi petljala. Isfenirajte ju po želji. Uživajte u promjeni!    

Upravo se čita

Image
PROF. ZORIČIĆ UPOZORAVA

Droga koja kosi mlade Amerikance. Doslovno se uguše i od vrlo niskih doza: 'Kad dođe kod nas glave će se gubiti'

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
UPOZNAJTE RISU

I Azijatkinje znaju biti seksi

Više s weba