Novi talenti

Uzavrele strasti na modnoj pisti

10.11.2013. u 17:41/ RTL

Modnu rubriku svojim će kreacijama uskoro obogatiti neka nova imena, a za njih brine Fashion Incubator. Osječka modna manifestacija već se godinama trudi pokazati da su mašta, trud i upornost zapravo najveći modni imperativi.

Tekstilnu industriju nemamo, ali zato imamo više modnih događanja i kreatora od bilo koje svjetske modne prijestolnice.

Vođeni mišlju da ih nikada nije dosta, na Fashion Incubatoru u Osijeku otkriveni su novi talenti koji će se probijati na našoj surovoj sceni.

Na sreću, mladima je danas kud i kamo lakše nego njihovim starijim kolegama koji su prije deset godina stvarali scenu. Fashion Incubator omogućuje im sve tehničke uvjete za prvo izlaganje, a pobjednici u ovom slučaju Petre Vuletić i Saše Hortinga, pobjednika Fashion Incubatora, odlaze ravno na pistu Schwartzkopf Cro-a-portera.

U ovo vrijeme prezasićenosti, kad nam je sve ponuđeno i viđeno, bitno je širiti svoju priču, a dobar je recept pronašao Ivica Skoko sa svojom zadnjom kolekcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javljaju se bake, drag queenovi, transvestiti, ja sam aspsolutno otvoren za sve i za svakoga ću napraviti haljinu", kazao je Ivica Skoko.

A samo one najhrabrije će isprobati kreacije mlade Ruskinje s riječkom adresom. Naime, njezini korzeti ženski struk mogu smanjiti čak za 10 centimetara.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

"Netko tko bi se utegao deset centimetara odjednom, može biti malo bolno, ali ako je korzet kvalitetno napravljen, ne bi trebalo biti problema", objasnila je modna kreatorica Valerija Toloknova.

"To odmah promijeni držanje tijela, možda to čak nije ni loše jer sve ove cure nešto nose šlampavo. Izgubila se ta ženstvenost", izjasnila se Ankica Dobrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se teško složiti s time da je ženstvenost pogotovo na modnim pistama zaspala. Konceptualne ideje i tijela umotana u predimenzionirane krojeve su inspirativne, ali ne bi bilo loše pokazati i malo dobrih starih nosivih i ženstvenih komada.

Više s weba

Pročitajte još

Image
za svježije lice

Vrećice ispod očiju: Zbog čega nastaju i kako ih se riješiti?

Više s weba