nadoknadite kolagen

Dermatologinja poručuje: zaboravite na skupe kreme i pomladite kožu iznutra

Image
Foto: Thinkstock

Kako bismo vratili život našoj koži kupujemo kreme koje sadrže kolagen, u nadi da ćemo popraviti stvar. No, to nije tako jednostavno, tvrde stručnjaci

20.9.2017. u 15:10/ Život i stil

Za blistavu i elastičnu kožu bez bora zaslužan je kolagen, protein kojega proizvodi naše tijelo. No, s godinama, odnosno oko 35., razina kolagena počinje opadati, što lako možemo primijetiti ako se pogledamo u ogledalo. Manjak kolagena znači suhu, beživotnu kožu i bore.

Kako bismo vratili život našoj koži kupujemo kreme koje sadrže kolagen, u nadi da ćemo popraviti stvar. No, to nije tako jednostavno, odnosno kreme i tablete kolagena neće puno pomoći, već bismo trebali "nagovoriti" tijelo da samo proizvodi kolagen.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Dermatologinja i profesorica dermatologije na NYU Lanogone Health, Mary Stevenson, savjetuje da kolagen nadoknađujemo putem prehrane.

"Mnogo ljudi me pita o uzimanju kolagena oralnim putem. Nemamo dokaza da takav način primjene ima učinka na kožu", kaže Stevenson te dodaje: "Najbolji način da očuvate zdravlje i mladost kože je taj da jedete masnu ribu, bogatu omega-3 masnim kiselinama i vitaminom A, poput lososa i tune". 

Osim toga, dermatologinja dodaje i kako je važno zaštititi kolagen koji već imate u tijelu tako što ćete redovito nanositi zaštitne kreme za sunčanje.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Smanjite lomljenje

Gušća kosa na prirodan način: domaći recepti za sjajnu kosu

Više s weba