Obratite pažnju

Bivša Missica otkrila da boluje od raka zahvaljujući jednom neočekivanom simptomu

Image
Foto: Instagram

Bivša Missica primijetila je neobičan simptom za vrijeme jednog beauty tretmana, a upravo joj je to spasilo život

8.5.2019. u 8:16/ Život i stil

Znakovi bolesti nerijetko su toliko suptilni da ih je vrlo teško detektirati. Karolina Jasko, 21-godišnja bivša Miss Illinoisa, spasila si je život zahavaljujući skrivenom simptomu koji je otkrila na manikuri. 

Melanom se može pokazati na najneočekivanijim mjestima. Naime, bivšoj Missici ovaj su tumor pronašli na noktu na palcu, a da je nešto sumnjivo shvatila je dok je radila gel na noktima 2016. godina. Kozmetičarka joj je pokazala tanku, vertikalnu liniju na noktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasko je za Today Show objasnila kako ju je prst počeo brinuti nakon tjedan dana kad je počeo oticati zbog infekcije. Dermatologinja ju je poslala na biopsiju, a tanka linija ispostavila se kao melanom.

"Još uvijek ne znaju otkud je došla infekcija. Tvrde da je to dar s neba jer, da sam čekala duže, melanom bi se proširio", otkrila je. 

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Beauty natjecateljica ima povijest ove bolesti u obitelji, ali neki eksperti žele podići svijest oko rizika gel manikure na koju je Jasko redovito išla prije dijagnoze. Problem leži u posebnom laku koji se nanosi na nokte i koji ide pod UV svjetlo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, još uvijek nema dovoljno dokaza koji mogu potvrditi da je to razlog za razvoj raka.

Melanom na noktima uključuje simptome poput vertikalne linije, tamne pigmentacije, krhkih noktiju i krvarenja na mjestu pigmentacije.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mali vodič

Kako odabrati idealnu dudu varalicu?

Više s weba