njega kože

Kako koristiti kokosovo ulje za lice: Nježna i prirodna krema za zdravu kožu

Image
Foto: Thinkstock

Kokosovo ulje za lice može vam pomoći da koža izgleda bolje i svježije, ali i sprječava infekcije

28.12.2019. u 15:00/ Život i stil

Kokosovo ulje može se koristiti za lice, ali i za druge dijelove tijela. Tražite način da bolje njegujete svoju kožu? Istraživači su otkrili da je kokosovo ulje ono što vaša koža treba. Ovo su dobrobiti:

  • smanjuje upale
  • zaustavlja oštećenje slobodnih radikala
  • pomaže u sprečavanju infekcija

Kako koristiti kokosovo ulje za lice tijekom noći?

Jednu žlicu kokosovog ulja nježno utrljajte među rukama. Tekuće ulje će imati svilenkastu, svjetlu teksturu. Nježno ga utrljajte na lice i vrat, a možete ga koristiti i za dekolte i prsa, ali i na drugim suhim dijelovima tijela. Zatim nježno uklonite višak kokosovog ulja mekom tkaninom. Nemojte koristiti blaznice jer bi se mogle zalijepiti za ulje na licu. Ostavite lagani sloj kokosovog ulja na svojoj koži preko noći.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(Foto: Thinkstock)

Nemojte zaboraviti da je vrlo važno da kokosovo ulje za lice ne dođe u kontakt s očima kako vaš vid ne bio privremeno zamagljen.

Kokosovo ulje može se koristiti i za uklanjanje šminke prije nego što ga koristite kao noćnu kremu. Jednostavno slijedite ove iste korake dva puta. Jednom za nježno uklanjanje šminke, a jednom kao laganu kremu za lice. Obavezno kupite organsko kokosovo ulje.

Kokosovo ulje sadrži hranjive masne kiseline koje pomažu kod zaštite kože. Oni imaju linearnu kiselinu (vitamin F), koja pomaže koži zadržati vlagu i laurinsku kiselinu, koja ima antibakterijska djelovanja. Ako imate suhu kožu upotreba kokosovog ulja može omekšati i nahraniti ​​kožu, nakon buđenja će biti svježa i mekana.

Prednosti korištenja kokosovog ulja za lice: 

  • Hidratacija. Kokosovo ulje pomaže jačanju zaštitnog sloja vaše kože, zadržavajući vlagu iznutra i održavajući kožu podatnom i hidratiziranom.
  • Smanjuje upalu. Kokosovo ulje ima protuupalna svojstva, što ga čini blagotvornim za nadraženu kožu.
  • Povećava proizvodnju kolagena. Sadržaj laurinske kiseline u kokosovom ulju povoljno utječe na proizvodnju kolagena. Kolagen pomaže koži da održi čvrstinu i elastičnost. Pomaganje koži u održavanju i stvaranju kolagena može eliminirati stvaranje nekih sitnih bora. 
  • Uklanja tamne mrlje. Kokosovo ulje može posvijetliti kožu i može pomoći u smanjenju pojave tamnih mrlja ili neujednačene boje kože. Dodavanje limunovog soka može se pojačati ovaj učinak.
  • Kokosovo ulje za bore oko očiju: pomaže li i kako ga koristiti?

Više s weba

Pročitajte još

Image
moderne sandale

Koje muške sandale osiguravaju najveću razinu udobnosti preko ljeta?

Više s weba