Biljni svijet

Koje su najbolje biljke za kuhinju?

Image

bosiljak,

Foto: Thinkstock

Najbolje biljke za kuhinju su male biljke, a začinsko bilje plitkim posudama neće pretjerano narasti, ali ne morate se ograničiti samo na začinske biljke za kuhinju

24.8.2018. u 20:01/ Život i stil

Provjeren, pouzdan i jeftin način da oplemenimo prostorije u stanu je unošenje biljaka u dom. Biljke za kuhinju nisu samo lijep ukras nego nam pomažu stvoriti bolje uvjete u prostoriji u kojoj boravimo. Biljke nam svojim izgledom mame osmijeh na lice i provjereno nas čine produktivnijima i sretnijima. 

Među bezbroj različitih vrsta biljaka teško odlučiti se koje su najbolje biljke za kuhinju, evo nekoliko savjeta.​ Stručnjaci su izabrali neke biljke koje bi izvrsno funkcionirale u vašoj kuhinji.

Iako kuhinja nije idealno mjesto za uzgoj biljaka, promjenljiva temperatura i isparavanje su otežavajuće okolnosti, ali ako o tome vodite računa ne bi trebalo biti problema.
Dakle, biljke za kuhinju su: začinsko bilje; puzavice; puzajuća Zebrina; Ficus benjamin; dracena; vodenika; asparagus.

Među biljke za kuhinju možete dodati i sljedeće biljke: 

Srebrnolisna pileja (lat.Pilea cadierei) biljka je sa srebrnozelenim listovima. Zbog svojeg privlačnog izgleda iznimno je dekorativan dodatak uređenju kuhinje.

Bršljan (lat.Hedera helix) je zimzelena biljka penjačica koju možete objesiti iznad sudopera ili kraj prozora. Lako se uzgaja u unutrašnjosti dokle god se nalazi na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Držite izvan dosega svojih kućnih ljubimaca jer je bršljan otrovna biljka koja bi im mogla naškoditi.

Aloe vera (lat. Aloe Barbadensis Mille) jedna je od najtežih biljaka za ubiti, čak i kada se nalazi u kuhinji. Zanimljivog je izgleda i prepuna vitamina i minerala koji su odlični za našu kožu. Držite je pokraj štednjaka pa u slučaju da se opečete odrežite jedan od njezinih manjih listova, razrežite list po dužini i namažite gel koji se nalazi u unutrašnjosti lista na ranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrasni kukuruz (lat.Aspidistra Elation) neobičan je odabir za uvrstiti u biljke za kuhinju, ali ukrasni kukuruz s jarko zelenim i velikim listovima može izdržati puno teže uvjete nego većina drugih kućnih biljaka pa njegova otpornost čini ukrasni kukuruz idealnom biljkom za kuhinjske prostore, a bogato lišće čini ga privlačnim detaljem uređenja.

Cilindrična sablja (lat.Sansevieria Cylindrica) je zaista prava biljka za kuhinju, upečatljiva i lijepa biljka koja može preživjeti sušu, hladnoću i malo svjetlosti. Jedinstveni šiljati i obli listovi cilindrične sablje izgledat će zanimljivo i ne treba joj posvećivati mnogo pažnje.

Bijeli jasmin (lat.Jasminum Polyanthus) jedna je od biljaka koja bez problema uspijeva u kući, pogotovo u zimskim mjesecima. Treba mu malo više pažnje nego što to traže druge biljke za kuhinju, ali njezin slatki miris i lijepi cvjetovi vrijedni su truda. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
JAVLJA SEIZMOLOŠKA

'Kratko i jako'. Minutu do 6 sati zatreslo se tlo u Dalmaciji. Uslijedio i potres u Italiji

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mivolis

Pet savjeta iz dm-a: kako i tijekom zime biti u dobroj formi

Više s weba