kupanje psa

Kupanje pasa u moru: treba li kupati psa u moru?

Image
Foto: pixabay

Treba li dozvoliti kupanje pasa u moru? Odgovor je definitivno - DA! Mi vam donosimo razloge zašto i savjete o kupanju pasa u moru

25.2.2019. u 19:12/ Život i stil

Kupanje pasa u moru definitivno je poželjno, u to nema sumnje. Naravno da svaki pas za vrijeme vrućih, paklenih, ljetnih dana treba osvježenje isto kao i ljudi. Međutim, kada dozvoliti psu da se kupa u moru?

Na plažama je jasno određeno gdje se psi smiju kupati, a gdje je to zabranjeno. ta ćete mjesta najlakše prepoznati po tablama na kojima je to napisano i nacrtano. Postoje čak i plaže isključivo za pse, a vjerujemo da kada otkrijete jednu takvu da će vaš pas biti oduševljen!

Kupanje pasa u moru trebalo bi se odvijati u ranim jutarnjim satima do otprilike devet sati ujutro i kasnije popodne oko pet ili šest sati popodne. Razlog tome su velike i nesnosne vrućine koje u kombinaciji s hladnom morskom vodom mogu vašem psu naštetiti. 

Za kupanje pasa u moru bitno je napomenuti da iako psi podnose velike vrućine, nagli ulazak u hladnu morsku vodu za vrijeme najveće dnevne vrućine za vašeg psa bi moglo biti kobno. Veliki je rizik izlagati psa toj opasnosti jer vrlo lako može doći do srčanog udara i srčanog zastoja. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
red u kući i životu

7 životnih lekcija koje možete naučiti uz čarolije pospremanja Marie Kondo

Više s weba