ljepši dekolte

Obješene grudi: Navike koje će vam pomoći da smanjite gravitaciju

Image
Foto: Thinkstock

Grudi 'padaju' zbog godina, prehrane, hormonalnih promjena i gravitacije. Evo što možete učiniti po tom pitanju

21.5.2019. u 15:30/ Život i stil

Kako žena prolazi kroz različite životne faze, prirodno je da se njezine grudi mijenjaju: one rastu tijekom trudnoće i dojenja, a koža i mišići se opuštaju dok joj težina varira.

Osim toga, one se neprestano bore protiv gravitacije i što su veće, to je vjerojatnije da će s vremenom biti više dolje. Poslije menopauze također postaju mekanije i imaju manju gustoću jer se smanjuje proizvodnja estrogena u jajnicima.

Ne možemo zaustaviti starenje tijela niti se boriti protiv gravitacije. Ali uz promjenu određenih navika možete ih sačuvati i poduprijeti kako bi se njihov izgled što manje promijenio. Evo što stvarno trebate ili ne smijete raditi kako biste očuvali vaše tijelo:

Vježbanje

"Vaše grudi su na vrhu prsnog mišića, a oni su vrlo važni za snagu i funkciju ruku. Ali čak i kad žene puno vježbaju i imaju jake prsne mišiće ne mijenjaju strukturu dojki koje su napravljene od masnog tkiva i žlijezda", objašnjava kirurug Brian O'Hea. 

Međutim jačanje prsnih mišića može pomoći u smanjenju opuštanja jer se poboljšava ukupni tonus i držanje cijelog tijela. Redovita tjelovježba može pomoći ženama u održavanju zdrave težine što može spriječiti promjene u obliku dojki. 

Zdrava prehrana

"Nema čvrstih dokaza koji povezuju prehranu s obješenim grudima", kaže dr. O'Hea. Međutim neki stručnjaci vjeruju da hrana bogata antioksidansima poput voća i povrća može održati kožu lijepom i sačuvati je od bora. Dobra hidratiziranost pomaže koži da ostane elastična. Trebaju se izbjegavati i drastične dijete. "Ako izgubite puno kilograma, koža se često ne povlači iako se masnoća ispod nje gubi", kaže dr. Alyssa Golas.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(Foto: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nošenje grudnjaka

Možda ste pomislili da nošenje grudnjaka može spriječiti opuštanje ligamenata u dojkama. No istraživanja ne podupiru ovu tvrdnju, francuska studija iz 2013. čak sugerira da nošenje grudnjaka potiče slabljenje vezivnog tkiva u dojkama. "Naravno, nošenje kvalitetnog grudnjaka držat će vam grudi dok ga nosite", kaže dr. Golas, ali nema dokaza da će vas zaštititi od gravitacije i starenja.

Položaji tijekom spavanja

"Spavanje na strani potiče dojke da vise tijekom spavanja, a ligamenti se rastežu", objašnjava dr. Roshini Rajapaksa. "Spavanje na leđima može vam pomoći da smanjiteznakove starenja", objasnila je liječnica Dee Anna Glaser budući da vaš prsni koš podupire grudi. 

Sunčanje

Kao što antioksidansi mogu održati kožu gipkom i rastezljivom, štetne kemikalije koje se nazivaju slobodni radikali mogu je oštetiti i povećati pojavu bora i opuštanja. Veliki izvor tih slobodnih radikala? Ultraljubičaste zrake. Što se više izlažete suncu to više oslobađate slobodne radikale šaljući svoje grudi na jug.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
veliko priznanje!

RTL-ovoj Mojmiri dodijeljena 'Večernjakova ruža'!: 'Drago mi je što se cijeni ženska s mišljenjem, a ne sa strukom!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
bogat antioksidansima

Matcha zeleni čaj iz dm-a za razbuđivanje i jačanje imuniteta

Više s weba