Njega pasa

Opadanje dlake kod pasa: doznajte najčešće krivce za gubitak dlake

Image

Pas kojem ne opada dlaka

Foto: www.pixabay.com

Primijetili ste da vas pas gubi dlaku? Postoji nekoliko najčešćih razloga za to, a često je u pitanju zdravlje. Otkrijte krivce za opadanje dlake kod pasa

18.2.2019. u 14:35/ Život i stil

Opadanje dlake kod pasa može biti uzrokovano brojnim čimbenicima. Međutim, nekoliko ih je najistaknutijih.

1. Alergije

Alergije su gotovo najčešći uzrok za opadanje dlake kod pasa. To ponekad ide u kombinaciji s crvenom ili žutom dlakom te oštrim vlasima. Alergija može biti na bilo što, ali najčešće je u pitanju hrana. Simptomi su svrbež, grebanje i lizanje područja.

2. Zaraze i infekcije

Zaraza također vodi do opadanja dlake kod pasa, a glavni su krivci buhe, krplelji, grinje. Dlaka najčešće nestaje na području ušiju, očiju, trbuha i prsa. Veliki je problem što zaraze i infekcije rezultiraju i raznim upalama, svrbežom i crvenilom. Opadanje dlake također se može biti uzrokovano i bakterijskim i gljivičnim infekcijama.

3. Hiperadrenokorticizam (Cushingova bolest)

Radi se o bolesti zbog koje dolazi do kroničnog lučenja kortizola. Cushing se zapravo javlja kao rezultat ili simptom tumora. U većini slučajeva radi se o bengnom tumoru hipofize odnosno nadbubrežne žlijezde.  Dolazi do gubitka mišićne mase, tanke kože, dahtanje, a simptom je i opadanje dlake kod pasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
100 % hrvatski proizvod

Veseli kišobrani za tmurne dane by Juraj Zigman ekskluzivno u dm-u!

Više s weba