ŽELJA DA BOLJE RAZUMIJEMO

Pampers muzej iluzija vam omogućuje da uskočite u bebine cipelice: Poput slijetanja na nepoznati planet

Image
Foto: Promo

Bebin doživljaj svijeta puno je intenzivniji od našeg. Toliko iskustava nikada prije doživljenih

25.11.2021. u 17:00/ RTL.HR

NAŠA ODGOVORNOST ZA BEBE

S dolaskom prvog djeteta, svaki roditelj počinje razmišljati drugačije o svojoj odgovornosti u svijetu. Prvenstveno želi učiniti svijet svoje bebe boljim, ali ne samo svoje bebe, već svih beba koje dolaze na svijet i nasljeđuju ga. No, jedna osoba može učiniti samo malene korake u tom smjeru. Zato, zajedno, Pampers, stručnjaci i roditelji mogu učiniti više i to na nekoliko razina: od održive proizvodnje do neposredne bebine ugode u svakom trenutku.

ŽELJA DA BOLJE RAZUMIJEMO

Da bismo mogli zaista shvatiti kako točno učiniti neposredan svijet bebe boljim, pokušajmo se na trenutak staviti u njezine cipelice. Bebin doživljaj svijeta puno je intenzivniji od našeg. Toliko iskustava nikada prije doživljenih. Zvukovi su reski i glasni, okusi su intenzivniji. Svaki osjet hladnog i toplog, hrapavog i glatkog, suhog i mokrog dramatično je naglašen (ovom dijelu smo posebno posvećeni). Vid je u najranijem djetinjstvu oštar samo u središtu vidnog polja na 30-ak cm udaljenosti. Kasnije, svaki prizor postaje mali spektakl boja, oblika i kretanja, a toliko stvari i bića prije su neviđena.

Razvoj vida, prepoznavanje predmeta, odnosi u prostoru, razvoj ravnoteže, sve su ovo senzacije koje beba razvija i postepeno usvaja tijekom prve godine života.

Image
Foto: Promo
Image
Promo

"ZAMISLI BEBIN SVIJET" INTERAKTIVNA IZLOŽBA U MUZEJU ILUZIJA 

Interaktivnom izložbom "Zamisli bebin svijet" želimo vam približiti dio tih doživljaja i omogućiti da na trenutak uskočite u bebine cipelice, jer biti beba nešto je poput slijetanja na nepoznati planet na kojem je sve novo i drugačije. U jednom trenutku beba vam se počinje smiješiti više nego prije - prepoznaje lice, u drugom se posebno veseli dodavanju loptice – doživljava udaljenost, dok u trećem uživa u jednostavnoj igri skrivača (ku-ku!) – gdje doživljava postojanje predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su ovo različite stanice koje svaki roditelj prepoznaje, no moguće je pratiti razvojnu liniju i znanstveno objasniti zašto se baš te senzacije događaju u određenom trenutku razvoja. U definiranju ovih trenutaka, za potrebe izložbe, pomogle su nam dr. sc. Sonja Alimović, edukacijski rehabilitator i dr. med. sub specijalistica pedijatrijske neurologije Sanja Pejić Roško.

U "Beskonačnoj sobi" moći ćete doživjeti prve senzacije koje beba doživljava još u majčinoj utrobi, "Kosa soba" će vam pomoći da zamislite kako beba razvija ravnotežu, "Soba s bojama" kako boje ulaze u bebin svijet, a imat ćete priliku kroz jedinstveno VR iskustvo doživjeti razvoj prve godine bebinog života iz bebine perspektive.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

Image
Foto: Promo
Image
Promo

Izložbu smo službeno otvorili Brunch eventom u srijedu 24. studenog u 11 sati, gdje je uzvanike kroz zamišljeni bebin svijet provela Marijana Batinić, voditeljica i Pampers ambasadorica, a projekt će  na brunchu i društvenim mrežama dodatno promovirati AnitaDujić, Mario Petreković, Ivan Šarić, Korana Gvozdić, Paula Sikirić, Ella Dvornik i Nikolina Minovska

RODITELJI, STRUČNJACI I PAMPERS  ZAJEDNO STVARAMO BOLJI SVIJET ZA BEBE

Nas u Pampersu bebe istinski inspiriraju i motiviraju. Zajedno s roditeljima i stručnjacima posvećeni smo izgradnji boljeg svijeta za bebe danas i sutra. Kako bi one najradoznalije lakše istraživale, kreirali smo pelene-gaćice koje se brzo i jednostavno skidaju i navlače, kako bi one najsitnije dobile najnježniju zaštitu kreirali smo Pampers pure, pelene izrađene od vrhunskog pamuka, mekih vlakana na bilnoj bazi, a da bi one najpospanije bezbrižno spavale, sve naše pelene dermatološki su testirane i drže suhoću i do 12 sati. Zamislite… kožu koja je dvostruko tanja od vaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interaktivna izložba "Zamisli bebin svijet" otvorena je u Muzeju iluzija, Ilica 72, 10 000 Zagreb od 24. studenog do 5. prosinca 2021. godine.

Pampers je osigurao 50 % popusta na sve ulaznice tijekom happy houra u subotu 27. studenog 2021. i 4. prosinca 2021. od 9 do 13 sati

Image
Foto: Promo
Image
Promo

Više s weba

Pročitajte još

Image
zbogom iziritiranim bedrima

Kako spriječiti iritaciju bedara na vrućinama i bezbrižno uživati u laganim ljetnim kombinacijama?

Više s weba