očuvanje okoliša

Ponesi torbu za kupnju i dm te nagrađuje dvostrukim bodovima!

Image

Tvoj osviješteni izbor u dm-u vrijedi više

22.1.2020. u 15:37/ dm

Možete li zamisliti koliko bi manje plastičnih vrećica završilo odbačeno u okoliš kada bismo baš svi koristili trajne torbe za kupnju? Naša jedna i jedina Zemlja postaje sve zatrpanija smećem koje proizvodimo. Plastične vrećice posebno su veliki problem jer ih koristimo u velikim količinama i jednokratno, a vrijeme potrebno da se razgrade broji se u desetljećima pa čak i stotinama godina. Razmislite malo o toj činjenici – potrebna su stoljeća da se razgradi vrećica u kojoj ste nosili jabuke s tržnice, koja vam se potrgala te ste je zatim nonšalantno odbacili u smeće, ne posvetivši joj previše pozornosti. Stoljećima će se te naše plastične vrećice raznositi po okolišu, nagrđivati prirodu, zagađivati staništa životinja i narušavati ekosisteme… A mi ćemo… što? I dalje se iz shoppinga bezbrižno vraćati punih ruku plastičnih vrećica? NE! Vrijeme je za promjenu! I to za korjenitu promjenu: vlastitih navika i načina razmišljanja, promjenu u zajednicama u kojima živimo, promjenu u načinu na koji odgajamo svoju djecu, promjenu u kojoj će sudjelovati baš svaki čovjek na Zemlji. Ima nas gotovo osam milijardi – zamislite što zajedno možemo učiniti!

Prvi korak ka održivijoj budućnosti ujedno može biti i najlakši. Zaista je lako napraviti malu promjenu kojom možemo značajno utjecati na očuvanje okoliša. Taj prvi korak neka bude odluka da od sada na dalje svaki put u kupnju nosite trajnu torbu. Vidite koliko je malo potrebno – promjenom samo jedne navike možete utjecati na to da se u okoliš odbaci i do 200 plastičnih vrećica manje godišnje. Jer toliko ih u prosjeku jedan stanovnik Hrvatske potroši i odbaci svake godine.

Za vaš osviješteni izbor u prodavaonicama dm-a će vas dodatno nagraditi do kraja siječnja pa ćete tako osim sa saznanjem da ste doprinijeli zaštiti prirode, iz dm-a otići i s dvostruko više bodova na svojoj kartici dm active beauty. Baš svaka vaša kupnja u dm-u u siječnju donijet će vam dvostruke bodove na ukupni iznos računa, ako u kupnju sa sobom ponesete torbu ili vrećicu za kupnju ili pak trajnu torbu kupite na blagajni.

U dm-u možete birati između različitih veličina, dizajna i održivih materijala torbi koje će vam pomoći da date svoj doprinos zaštiti okoliša:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • papirnate vrećice izrađene od minimalno 85 posto smeđeg recikliranog papira koje nose certifikat „Plavi anđeo“ (Blauer Engel)
Image
Foto:
Image
  • trajne PET torbe izrađene od recikliranih PET boca također imaju certifikat „Plavi anđeo“ (Blauer Engel)
Image
Foto:
Image
  • višekratne poliesterske vrećice
  • trajne bio torbe (male i velike) izrađene od bojanog bio pamuka koje imaju certifikate GOTS i „fair trade“, a koje u dm-u možete besplatno zamijeniti novom u slučaju dotrajalosti
Image
Foto:
Image

Ne zaboravite sljedeći put u kupnju ponijeti svoju torbu ili nabaviti rješenje koje će biti alternativa plastičnoj vrećici, a u dm-u do kraja siječnja vas čekaju dvostruki bodovi na kartici dm active beauty koji donose brze i lake uštede.

Više informacija potražite na dm-ovoj internetskoj i Facebook stranici. 

Upravo se čita

Image
DRUGAČIJE SVJETLO

Ovaj detalj otkriva značenje Horvatove geste na bizarnom intervjuu: Evo o čemu je riječ

https://gdehr.hit.gemius.pl/_%5BTIMESTAMP%5D/redot.gif?id=p4Obk.eX5ANAo9u6T_I7w7RI33OWJWNwNfyDLgacT5n.S7/fastid=gmdrashayabacpbzribhadlsxgir/stparam=serjmonqse/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=

Više s weba

Pročitajte još

Image
karta za carstvo snova

Djeluju u trenu: Najbolja eterična ulja za spavanje

Više s weba