brzo i lagano

Svima omiljena: Tri recepta za domaću i zdravu majonezu

Image
Foto: Thinkstock

Majoneza je oduvijek bila jedan od najdražih sastojaka u sendviču ili uz meso, ali ako je kupljena može sadržavati puno konzervansa. Zato odvojite malo vremena i napravite domaću i laganu majonezu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte koji recept vam najviše odgovara

13.9.2019. u 14:45/ Život i stil

Osnovna domaća majoneza

Sastojci: 

  • 2 jaja (sobna temperatura)
  • 2 žlice jabučnog octa
  • ½ žličice senfa
  • ½ žličice morske soli
  • 2 šalice hladno prešanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja

(Foto: Pixabay)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/2b38426884daf53c89c27bf56c7cbd68_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i umutite (izmiksajte) dok ne postane glatka.

2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se lijepo ne pomiješaju.

3. Vrlo polako dodajte ulje (malo po malo) i miksajte s malom brzinom. Počnite s nekoliko kapi ulja kako bi se majoneza lijepo povezala. Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/3

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bomba zdravlja

Čuvar zdravlja: Nema što med ne liječi, evo zašto je tako koristan

Pročitajte još

Image
Bomba zdravlja

Čuvar zdravlja: Nema što med ne liječi, evo zašto je tako koristan

Više s weba