Majoneza je oduvijek bila jedan od najdražih sastojaka u sendviču ili uz meso, ali ako je kupljena može sadržavati puno konzervansa. Zato odvojite malo vremena i napravite domaću i laganu majonezu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte koji recept vam najviše odgovara
brzo i lagano
Svima omiljena: Tri recepta za domaću i zdravu majonezu

Foto: Thinkstock
Osnovna domaća majoneza
Sastojci:
- 2 jaja (sobna temperatura)
- 2 žlice jabučnog octa
- ½ žličice senfa
- ½ žličice morske soli
- 2 šalice hladno prešanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja
(Foto: Pixabay)

Priprema:
1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i umutite (izmiksajte) dok ne postane glatka.
2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se lijepo ne pomiješaju.
3. Vrlo polako dodajte ulje (malo po malo) i miksajte s malom brzinom. Počnite s nekoliko kapi ulja kako bi se majoneza lijepo povezala. Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa