gledali su smrti u oči

5 koraka samoiscjeljenja ili kako su ozdravili ljudi od kojih su liječnici dignuli ruke

Image
Foto: Pexels

Osobe kojima su liječnici dali još samo nekoliko dana života, a one su - desetljećima kasnije, još uvijek među nama, otkrivaju kako su pobijedile bolest

22.5.2019. u 7:31/ Život i stil

Dr. Kelly A. Turner proputovala je deset zemalja u godinu dana u potrazi za ljudima koji su preživjeli smrtonosne dijagnoze i demantirali konvencionalnu medicinu koja je digla ruke od njih.

U svojoj knjizi Radical Remission dr. Turner je objavila intervjue s ljudima kojim su liječnici dali još samo nekoliko dana života, a oni su - desetljećima kasnije, još uvijek među nama. Autoricu je zanimalo kako su ozdravili te je vođena tim pitanjem i odgovorima koje je od svojih sugovornika dobila, definirala njima zajedničke faktore ozdravljenja. Poručuje, ova sazanja koristit će i zdravima i bolesnima. Ovo je pet faktora koji utječu na ozdravljenje i iscijeljenje:

1. Produbite svoju duhovnost

Duhovnost je izuzetno bitna za izlječenje, a svatko od nas doživljava ju drugačije. Za nekoga je duhovnost redoviti odlazak u crkvu, za drugoga meditacija, za trećeg svakodnevna molitva, za četvrtog vrtlarenje ili trčanje - kaže dr. Turner.

Ono što je bitno je pronaći u danu barem 15 minuta za povezivanje sa svojm unuatranjim bićem, njegujući dušu i duh - to je ono zajedničko svim preživjelima koje je autorica intervjuirala. 

Bilo koja duhovna praksa osim što jača psihu, povećava razinu oksitocina i serotonina koji potižu umnažanje bijelih krvnih zrnaca - prirodnih ubojica zloćudnih stanica. 

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
Image
Thinkstockphotos.com

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Koristite biljke i suplemente

Pokazalo se da su svi ispitanici koristili pomoć iz prirode i dodatke prehani koji se mogu podijeliti u tri skupine. Prva su bili suplementi koji poboljšavaju probavu, druga biljke i suplementi koji čiste tijelo od parazita, kandide i teških metala, a treća vitamini koji jačaju imunitet poput vitamina B, C, D i E.

3. Preuzmite kontrolu nad svojim ozdravljenjem

Sve osobe koje je dr. Turner intervjuirala rekle su da su morali preuzeti kontrolu nad svojim liječenjem, nakon što je klasična medicina dignula ruke od njih. Preuzimanje kontrole ustvari znači imati povjerenja u sebe jer vi najbolje znate što vašem tijelu i duši treba. Preuzimanje kontrole nad svojim iscijeljenjem je jačanje povjerenja u svoje snage, u sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
službena izjava

VIDEO 'U avionu su bili stranci, sav zračni promet obustavljen je. Ovo je prva nesreća u Puli'

4. Radikalna promjena prehrane 

Svi ispitanici su u nekom trenutku promijenili svoju prehranu na način da su u nju uvrstili puno više voća i povrća. "Ako za 50 posto povećate unos voća i povrća (a u istom postotku izbacite lošije namirnice) živjet ćete dulje, bezo obzira imali rak ili ne", poručuje autorica. 

5. Otpustite potisnute emocije

Oslobađanje emocija ključna je točka samoiscjeljenja. Svaka misao u vašoj glavi vodi do emocije, a emocionalno stanje utječe na imunitet. Ako godinama "gomilate" u sebi negativne emocije, one će se loše odraziti na zdravlje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oslobađanje emocija možete početi tako što ćete si postaviti ova pitanja:

  • Koje to potisnute emocije imam u svome tijelu kojih bi se trebao/trebala osloboditi?
  • Je li to samo stres ili je možda kajanje, tuga ili trauma?
  • Što je s anksioznošću i strahom od budućnosti?

Drugi način na koji ćete osloboditi emocije je da se vježbate pozitivnom razmišljanju, odnosno jačate pozitivne emocije.

Za proces iscjeljenja ne postoji lista recepata, već svatko od nas mora u sebi potražiti lijek. Ovih pet od devet koraka koje je autorica opisala u svojoj knjizi mogu svakome pomoći na tom putu. Na kraju, autorica naglašava da ozdravljenje treba svakome, a ne samo bolesnima. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
važno je znati

Špinat je opasan za zdravlje, ako ga ne pripremimo pravilno

Više s weba