Živjeli!

5 namirnica koje produljuju život, a usput nam pomažu i skinuti kilograme

Image
Foto: Pexels

Životni vijek uvelike ovisi o prehrani. Znamo da ona treba biti izbalansirana, sezonska i bogata voćem i povrćem. No, koje to namirnice najbolje utječe na životni vijek? Nutricionisti se slažu da bismo ovu peticu trebali jesti redovito. Kliknite SLJEDEĆA

1.10.2019. u 9:12/ Život i stil

Jaja

Jaja su "dizajnirana" da podrže život (imaju sve što je potrebno da se u njima razvije pile), odnosno bogata su nutrijentima, proteinima, a siromašna kalorijama. Ukratko idealan obrok. Jaja dobro utječu na pamćenje, mršavljenje, zdravlje kostiju i očiju. 

(FOTO: Pexels)

Ljuto

Preporučuje se nekoliko puta tjedno pojesti obrok koji smo zaljutili. Naime, kapsaicin koji daje ljutinu papričici ima jaka antiupalna i antitumorna svojstva te je jak antioksidans. Ako ne želite da vam ljutina preuzme ostale okuse u jelu, možete svaki dan pojesti komadić ljute papričice, neovisno o obroku.

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lisnato zeleno povrće

Što je lišće tamnije to je ovo povrće bogatije nutrijentima. Sadrži minimalan broj kalorija, a obiluje mineralima i vitaminima, među kojima prednjači jak antioksidans vitamin E.

Image

crveni špinat

Foto: Pexels
Image

crveni špinat

Pexels

(FOTO: Pexels)

Upravo se čita

Image
NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Tomašević: 'Uspjeli smo dogovoriti sa sindikatima, doći će do poskupljenja'

Zobene pahuljice

Želite li dugo živjeti pripazite na probavu. Znamo da su zdrava i nepropusna crijeva presudna za jak imunitet. Kako bi ostala takva dugi niz godina dobro je jesti vlaknastu hranu, a jedan od boljih izvora vlakana su i zobene pahuljice. 

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Image
Sandra Simunovic/PIXSELL

(FOTO: Sandra Šimunović/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riba

Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje su bitne za zdravlje srca, krvnih žila, mozga, kostiju, zglobova. Najbolji izvor omega-3 masnih kiselina su masne ribe poput lososa, haringe, sardine i tune.  Preporučuje se ovakvu ribu jesti barem jednom tjedno. 

Image

srvena riba vrste

Foto: Pixabay
Image

srvena riba vrste

Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Više s weba

Pročitajte još

Image
Spolni hormon

Koji su simptomi visoke razine estrogena kod žena, ali i muškaraca?

Više s weba