OGLAS

zdravlje i seks

5 stvari koje ginekolozi žele da prestanete raditi

Image
Foto: Thinkstock

Žene su često sramežljive i zbog toga zaboravljaju da trebaju brinuti za zdravlje svoje vagine i uživati u seksu

21.6.2019. u 14:50/ Život i stil

Put do sretnije, zdravije vagine, a time i boljeg seksualnog života počinje vlastitim navikama i zdravljem. Ginekolozi dr. Lakeisha Richardson i dr. Mary Jane Minkin ispričali su za MBGHealth što žene ne smiju raditi i kako paziti na zdravlje reproduktivnih organa.

1. Pazite na suhoću vagine

Žene često trpe loš seks, a kada su uzbuđene njihovo tijelo ne daje iste znakove, ali suha vagina tijekom penetracije može uzrokovati suze ili bol od trenja. "Vidim mnoge žene koje se žale na krvarenje ili bol zbog suhoće vagine", kaže dr. Richardson. "Mislim da je to zbog nedostatka informacija da je potrebno koristiti lubrikante. Na primjer, čak i ako na početku odnosa nije potreban lubrikant, može pomoći ako se odnos ponovi nekoliko puta jer se može pojaviti suhoća", dalje objašnjava. Dalje naglašava kako se žene ne trebali sramiti potrebe za lubrikantom.


Image
intimno zdravlje

Bez obzira na trendove: Najzdravija intimna frizura prema ginkolozima

Image
intimno zdravlje

Bez obzira na trendove: Najzdravija intimna frizura prema ginkolozima

2. Prestanite se truditi da vam vagina miriše kao cvijeće

Vagina ne bi smjela mirisati slatko, cvjetno ili na neki drugi način mirisno; vagina treba mirisati kao vagina, prirodno je kisela i ima miris tjelesne tekućine. Oba ginekologa naglašavaju da je važno izbjegavati proizvode koje pokušavaju očistiti, osvježiti ili dati specifični miris vagini.

"Bila bih tako sretna kada mi moji pacijenti odbacili vaginalno ispiranje i da nikad više to ne koriste. Proizvodi uništavaju vaginalni pH i mogu povećati rizik od upale zdjelice ako je infekcija prisutna", kaže dalje. 

Ako imate bakterije koje su opasne, postoje specifični antibiotici koje treba propisati za liječenje. Dr. Minkin također smatra da ne treba koristiti jake sapune ili slične proizvode zbog osjetljivog tkiva.

3. Pilule nisu zaštita od spolnih bolesti

Kontracepcijske pilule ne štite vas od spolno prenosivih bolesti. "Mislim da je najveći ženski strah od nezaštićenog seksa neplanirana trudnoća", objašnjava dr. Richardson.  "Mislim da žene jednostavno zaboravljaju da pilule ne štiti od spolno prenosivih bolesti", dalje dodaje.

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock
Image
Ilustracija/Thinkstock

(Foto: Ilustracija/Thinkstock)


4. Nemojte biti sramežljivi kad ste kod ginekologa

"Ljudi su uvijek sramežljivi kada treba govoriti o bilo kakvim seksualnim problemima pred svojim liječnicima", kaže dr. Richardson. "Volio bih da pacijenti budu otvoreniji prema svim zdravstvenim problemima koje imaju. Vidim previše žena koje pate u tišini", dalje dodaje.

5. Vaginalni probiotici

"Vaginalni probiotik može pomoći u održavanju prirodne ravnoteže", kaže dr. Richardson. To je jednostavan način da se pomogne promicanju vaginalnog zdravlja i posebno je korisno za žene koje često imaju infekcije.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​


Upravo se čita

Image
obrušio se na svinjogojce

Plenković: 'Imamo fabriciran prosvjed, njega vodi čovjek koji je bravar. Koji je njegov interes?'

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba