iskustvo jedne mame

7 dobrih razloga zašto se odlučiti za još jedno dijete

Image
Foto: www.pixabay.com

Mama dvoje djece navela je sve važne razloge zašto je dobro razmisliti o još jednoj bebi u obitelji i što ona donosi

25.11.2019. u 15:00/ Život i stil

Jamie Kenney, novinarka i mama dvoje djece, opisala je za Romper majčinsko iskustvo. Navela je sve dobre razloge zašto je dobro razmisliti o još jednoj bebi u obitelji i što ona donosi. 

1. Bebin miris

Nemojte podcjenjivati ​​koliko će ovaj nevjerojatni miris utjecati na vas i koliko ste ga propustili. Teško je s bebama: budne su u nezgodnim satima, u potpunosti su ovisni o vama i mogu komunicirati samo plakanjem. Miris je dio evolucije koji pomaže roditeljima da ne polude. To je poput aroma terapije.

2. Postoje slatke i nove stvari koje će vam pomoći

Čak i ako ste prije nekoliko godina imali bebu, vjerojatno su se pojavile nove stvari koje vam mogu olakšati roditeljstvo. Čak i ako nećete kupovati nove stvari, kada počnete čistiti i pripremati stvari od starijeg djeteta, opet ćete se iznenaditi koliko je sve malo i slatko.

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
www.pixabay.com

(Foto: Pixabay.com)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Vaše srce će postati veće

Kada sam saznala da sam ponovno trudna, bila sam neizmjerno zabrinuta da svoje drugo dijete neću moći voljeti onoliko koliko volim prvo dijete. Kako je to moguće? Nisam ni poznala svoje drugo dijete. Prvo sam poznavala više od dvije godine i svaki dan sam ga voljela sve više. Dakle, po tome, nema šanse da moja druga beba to sustigne. Ali ne funkcionira to tako. Nekako vam se srce proširi.

4. Starije dijete voljet ćete na drukčiji način

Nakon što sam rodila drugo dijete, prvo sam vidjela u potpuno u novom svjetlu. Posebno, kada sam ga vidjela pokraj bebe shvatila sam koliko je narastao od bebe, čak i kad nisam shvatila da se to događa. Sada je tako veliki. Kada je postao tako velik? Jesu li mu noge uvijek bile tako duge? Je li uvijek tako jasno govorio? Sjećam se kada se nije mogao sam hraniti žlicom. 

Upravo se čita

Image
IZNENAĐUJUĆA REAKCIJA

Poznati hrvatski olimpijac stao u obranu MMA borca s Platka: 'Branio se, nije prvi napao'

5. Osjećat ćete se kao profesionalac

Ne želim reći da je uvijek lagano s drugim djetetom. Vaša drugo dijete može biti veći izazov od prvog. Ali većina mama kroz porođaj i period nakon toga prolazi s puno više samopouzdanja. Promijenili ste puno pelena i znate koliko sve vrsta plača postoji.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(Foto: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Kada vidite djecu zajedno srce će vam eksplodirati

Iskreno, moje starije dijete nije uopće bilo zainteresirano za mlađu sestru tijekom prve godine. Neka djeca obožavaju mlađeg brata ili sestru i to je divno, ali čak i ako vaša djeca nisu najbolji prijatelji, kada ih vidite zajedno bit ćete sretni na način za koji ni niste znali da postoji. 

7. Dvostruki zagrljaji

Grliti jedno dijete je fenomenalno? Grliti dva? Tako super sjajno. Razlika u dobi znači da dobivate sve, od zagrljaja dojenčadi do vrtičkog djeteta ili većeg.

Više s weba

Pročitajte još

Image
jednostavno do zdravlja

Kako povećati željezo u krvi: poboljšajte krvnu sliku pomoću hrane

Više s weba