Poremećaj prehrane

Na rubu smrti: izgladnjivala se kako bi izgledala poput supermodela s naslovnica časopisa

12.4.2017. u 22:15/ Sve u šest

I Christie se borila s anoreksijom. Željela je izgledati poput svjetskih modela s naslovnica šarenih časopisa, izgladnjivala se i dovela na rub smrti. Kako se spasila?

Crne statistike kažu - oko 4% žena na svijetu u nekom je periodu svog života bolovalo od anoreksije. Mnogo ih i izgubi borbu, jer anoreksija je najsmrtonosnija od svih mentalnih bolesti.

Mnoge tinejdžerice pod utjecajem su manekenki s modne piste i iz časopisa, no Christie Swadling postala je toliko opsjednuta da ju je gotovo stajalo života. 

Christie je počela s dijetama kada je imala 12 godina. Do 16. je godine ozbiljno ugrozila svoje zdravlje. "Previše sam vježbala, oko tri do četiri sata na dan. Dakle, 2 sata ujutro i 2 sata poslijepodne. Izgubila sam mnogo prijatelja i svađala sam se s dečkom. Moja je majka mislila da sam druga osoba."

Na svoj 17. rođendan shvatila je da je otišla predaleko. Tu je noć kolabirala i odvezena je u bolnicu. Bila je toliko pothranjena da je praktički bila na samrti. Pogledajte u videu njezinu priču

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan hormon

Nizak progesteron: koji su uzroci i moguće komplikacije

Više s weba