za djevojke i žene

Aviva vježbe za plodnost i zdravlje žene: na prirodan način dovedite svoje hormone u balans

Image
Foto: Thinkstock

Aviva vježbe su prilagođene ženskom tijelu. Jačaju cirkulaciju u zdjelici, spolne hormone dovode u balans te tako povećavaju plodnost, reguliraju mjesečnicu i ublažavaju menopauzu

25.5.2017. u 9:43/ Život i stil

Aviva vježbe zovu se po liječnici koja ih je 1966. patentirala, Avivi Steiner. Riječ je o jednostavnim fizičkim vježbama koje svatko može savladati, a djeluju tako da dovode hormene u ravnotežu. Ove vježbe za plodnost odobrila je Svjetska zdravstvena organizacija. 

Aviva vježbe utječu na rad žlijezda koje luče spolne hormone. Osim što povećavaju plodnost, reguliraju mjesečnicu, ublažavaju PMS, smanjuju i otklanjaju ciste i miome na reproduktivnim organima.

Vježbe pojačavaju cirkulaciju u zdjelici i jačaju unutarnje organe. Prije početka izvođenja vježbi, ako imate ginekoloških problema, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Riječ je o dinamičkim vježbama, a svaki pokret kreće iz zdjelice. Ove vježbe potiču cirkulaciju krvi u zdjelici i tako utječu na hormone, dovodeći ih u ravnotežu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uravnoteženi hormoni reguliraju mjesečnicu, potiču ovulaciju što znači i veću mogućnost za začeće.

Aviva vježbe fokusiraju se na područje zdjelice i reproduktivnih organa koji su, zbog sjedilačkog načina života, pod pritskom, a opet s druge strane ih ne razgibavamo dovoljno te je cirkulacija u tom dijelu tijela lošija.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Aviva vježbe nisu samo za žene koje žele zatrudnjeti, već za sve žene. Kako one mlađe tako i one starije. Zasnovane su na ženskoj fiziologiji. vraćaju organizam u prirodno stanje, pomlađuju ga i vraćaju mu vitalnost. 

Trening traje oko pola sata, a vježbe su uvijek iste. Preporučuje se da se izvode dva do tri puta tjedno. Efekti vježbanja pojavljuju se rano, ovisno o tegobama koje žena ima. Nema nuspojava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi povećali plodnost vježbe trebate izvoditi najmanje tri mjeseca pa do godinu dana. 

Postoje Aviva vježbe i za muškarce. Povećavaju broj i pokretljivost spermija te otklanjau probleme s prostatom.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba