a nisu noćne more

Budite se s intenzivnim otkucajima srca? Ovo su najčešći razlozi zašto vam se to događa

Image
Foto: www.profimedia.hr

Iako je najčešći razlog ove pojave upravo loš san, uzrok se krije u još mnogo toga

17.11.2019. u 19:54/ Život i stil

Budite se iz sna, a srce vam tuče kao ludo. Na prvu izgleda kao da je samo riječ o noćnoj mori, no razlozi za ovu pojavu mogu biti raznovrsni, a u nastavku saznajte koji. 

Česti osjećaji stresa i anksioznosti mogu potaknuti otpuštanje u krv onih hormona koji pojačavaju rad srca. Uz samo prebrzo kucanje srca nakon buđenja, ljudi s ovim problemom se još mogu boriti s nemogučnošću dobrog odmora, plitkim disanjem i kratkim dahom. 

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Sljedeći u nizu razloga je prehrana koja ima veliku ulogu u kvaliteti sna (pogotovo nakon obroka pojedenih kasno u danu). Konzumiranje šećera prije odlaska na spavanje može jedan od čimbenika ubrzanog kucanja srca, kao i konzumiranje kofeina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz kucanje srca, kao simptomi javljaju se još nervoza, anksioznost ne nemogućnost spavanja. 

Anemija je još jedan od razloga zbog kojih se budite s brzim otkucajima srca. Osobe s anemijom nemaju dovoljno crvenih krvnih zrnaca koji cirkuliraju tijelom što dovodi do brojnih problema, a jedan od njih je i brzo kucanje srca. 

Upravo se čita

Image
Milanović na Banovini

'Žozefin Rimac i Gabika su cure kalibrirane za veliki domet. Ako AP nije Ante Pavelić, onda je Plenković'

Možda čak i nelogičan razlog, ali navodno je i nedostatak sna jedan od razloga buđenja s jakim kucanjem srca. Jedno istraživanje provedeno u SAD-u je pokazalo kako nakon samo 24 sata nedostatka sna sudionici osjećaju povećanje otkucaja srca i krvni im se tlak automatski podiže

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čest problem

Neugodni bolovi oko pupka: kojih je 11 mogućih uzroka

Više s weba