neugodna pojava

Budite se znojni? Saznajte koji su najčešći razlozi noćnog znojenja

Image
Foto: Thinkstock

Noćno znojenje česta je pojava koja se pojavljuje kod žena i muškaraca, a njezini uzroci mogu biti raznovrsni

17.4.2019. u 16:39/ Život i stil

Noćno znojenje ili hiperhidroza je veoma neugodna pojava zbog koje ćete se probuditi usred noći mokri kao miševi kao da ste sanjali najgori i najstrašniji san na svijetu. Često se javlja i kod muškaraca i kod žena, a najčešće je rezultat zdravstvenog stanja osobe.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

S obzirom na to da se javlja kod oba spola, kod svakog postoje određeni razlozi pojave. Neki od najčešćih su vrućica, gubitak težine, određene infekcije (kao HIV), medicinska stanja kao rak, anksioznost ili autoimune bolesti, korištenje opojnih sredstava ili korištenje lijekova protiv dijabetesa. No, ova pojava može biti i simptom čestih promjena raspoloženja, vaginalne suhoće i zimice. 

Jedan od najčešćih uzroka noćnog znojenja kod žena iznad 40 godina su hormonalne promjene vezane uz menopauzu. Tada znojenje ne mora upućivati na ozbiljnije medicinsko stanje stanje jer je čak svaka osma žena imala takve valove vrućine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćno znojenje može se ublažiti većom hidratacijom, čajem od kadulje, konzumiranjem sojinih proizvoda, zdravom prehranom, meditacijom ili tjelovježbom te regulacijom sobne temperature (poželjna temperatura za spavanje je između 16 i 19 stupnjeva).

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
američki soj

Stigao Kraken. Kaić za Danas.hr otkrio: '12 je slučajeva, nemamo podatke o simptomima, ali...'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
stiže roda

Što znači lažna menstruacija i kako je razlikovati od prave

Više s weba