I što napraviti

Četiri razloga zbog kojih možda ne možete zatrudnjeti

Image
Foto: Pexels

Evo kako se nositi s četiri mogućih razloga zbog kojih možda ne možete zatrudnjeti

17.9.2018. u 16:50/ Život i stil

1. Stres

Kad spomenete prijateljima i obitelji da "pokušavate", gotovo ćete sigurno čuti nekoga kako vam kaže: "Samo se opusti i to će se dogoditi". Lakše je reći nego učiniti. Stres, dobar ili loš, će ostaviti traga na vas, fizički i psihički. Ravnoteža i mir su ključni dio začeća.Umjesto da u potpunosti promijenite svakodnevnu rutinu, probajte jogu, meditaciju ili lagano vježbanje kako biste smanjili razinu stresa.

2. Nedostatak sna

Dovoljno sna osigurat će vam produktivnije jutro, ali ovo je još jedan razlog da prije krenete u krevet. Nedostatak sna "privlači" stres. Kod ljudi koji ne dobivaju dovoljno sna, imunološki sustav je malo lošiji  i vjerojatnije će dobiti infekcije, što će utjecati na reproduktivni ciklus - to vrijedi i za muškarce. Žene koje ne spavaju dovoljno također mogu početi osjećati tjeskobu, što može prouzročiti propuštenu menstruaciju i promjene u ciklusu.

3. Problemi s težinom

Žena koja je pothranjena ili ima prekomjerenu tjelesnu težinu može imati nekih poteškoća zbog drugačije ovulacije. Prekomjerna težina može imati značajan utjecaj na plodnost. Održavanje zdrave prehrane i razumna rutina vježbanja učinit će čuda za vaš um i tijelo.

4. Pomicanje menstrualnog ciklusa

Mnogo žena ne razumije vlastite cikluse. Većina nas je naučila da tipični ciklus traje 28 dana, ali svaka žena je drugačija i ciklusi se razlikuju po dužini. Ovulacija je dva tjedna prije menstruacije. Imat ćete više sreće ako primijetite kad vam kreće ovulacija i počnete raditi na bebi u pravo vrijeme. Spermiji mogu živjeti tri dana u grliću maternice, tako da ne morate imati seks na dan ovulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Više s weba

Pročitajte još

Image
stiže roda

Što znači lažna menstruacija i kako je razlikovati od prave

Više s weba