najprodavanija voćka

Da biste bili sretni, jedite banane!

Image

Banane

Foto: PR

Jeste li znali da banana potiče stvaranje hormona sreće serotonina? Upravo je serotonin poznat po tome što nas može opustiti, poboljšati nam raspoloženje i pomoći nam da se osjećamo sretnije.

28.1.2015. u 9:52/ pr

Jeste li znali da je banana najprodavanija voćka u Hrvatskoj? I da svako kućanstvo u Hrvatskoj godišnje konzumira čak 8,4 kilograma banana? A jeste li znali da je banana izvor vaše sreće?

Naime, banane sadrže triptofan, aminokiselinu koju tijelo pretvara u serotonin, poznat po tome što nas može opustiti, poboljšati nam raspoloženje i pomoći nam da se osjećamo sretnije. A upravo je sreća neizostavan faktor za kvalitetno funkcioniranje u poslovnim obavezama i način kako da lakše prebrodimo svakodnevicu i neprestanu trku s vremenom.

Uz osjećaj sreće, banana će nahraniti i vaše živce, obranit će vas od depresije i stresa, ali i dati vam toliko potrebnu energiju kada osjetite prve znake umora i kada vam tijelo i um ne reagiraju na način na koji biste vi htjeli. Bogata je željezom te nizom vitamina koji pospješuju kvalitetnije i bolje funkcioniranje ljudskog organizma, a u mnogim slučajevima banane su se pokazale kao odličan nadomjestak za tablete te pomogle u otklanjanju mnogih zdravstvenih tegoba poput anemije, žgaravice ili poremećaja rada crijeva.

Iako su se kroz vrijeme pojavile mnoge predrasude o banani kao voću koje je prepuno kalorija, prava istina je da jedna banana sadrži 89 kalorija i da zbog svojih bogatih vlakana može pridonijeti boljoj probavi. Koliko je banana korisna, najbolje pokazuje činjenica da je u svojoj svakodnevnoj prehrani konzumiraju mnogi vrhunski sportaši jer dvije banane pomažu održavanju šećera i energije 90 minuta.

Mislili ste da banana deblja?  Činjenice su ipak malo drugačije.

https://gdehr.hit.gemius.pl/_%5BTIMESTAMP%5D/redot.gif?id=bIDlbZAapcWG43kQRO8MEuVEDtXdlANYvgJv0UWGKd.._7/fastid=nanddvakyroegiemrsjphbixpikn/stparam=xhpejlmgct

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne može škoditi :)

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Više s weba