studija koja razbija mitove

Dečki, pažnja! Žene mogu doživjeti orgazam samo na jedan način

Image
Foto: Thinkstock

Studija objavljena u stručnom časopisu Clinical Anatomy navodi da ne postoji vaginalni orgazam, niti G točka. Riječ je o ženskom orgazmu i on se može doživjeti isključivo stimulacijom klitorisa.

10.10.2014. u 16:39/ RTL

Nakon što su desetljećima žene koje ne mogu doživjeti orgazam penetracijom nazivane frigidnima, a one zbog društvenog pritiska pak su glumile klimakse, znanstvenici su došli do zapanjujućeg otkrića - za muški rod. Iako su žene, istražujući vlastito tijelo i seksualnost, već shvatile kako do zadovoljstva ne mogu doći bez stimuliranja klitorisa, muškarcima je sada znanost pojasnila na što da se fokusiraju.

Naime, studija objavljena u stručnom časopisu Clinical Anatomy navodi da ne postoji vaginalni orgazam, niti G točka. Pravilan termin je ženski organizam, a on se postiže isključivo stimulacijom klitorisa, odnosno malog područja koje se nalazi izvan vagine, odnosno iznad njezina otvora, u kojem se naslaze završetci živaca. Riječ je o najerogenijoj zoni ženinog tijela.

Osim oralnim seksom ili diranjem, klitoris se može stimulirati i brojnim pozama prilikom penetracije. Žene mogu postići orgazam i nakon seksa ukoliko se klitoris nastavi pravilno stimulirati.

Više s weba

Pročitajte još

Image
balans je ključan

Višak testosterona kod žena: kad ženskim tijelom zavlada muški hormon

Više s weba