PROBLEM LOŠIH INFORMACIJA

Deset najčešćih mitova o vježbanju i dijeti

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Jeste li i vi među milijunima ljudi koji svake godine odluče smršavjeti, no odustanu prije ostvarivanja svojih ciljeva? Ovom problemu doprinose mnoge loše informacije o dijeti i vježbanju, koje usporavaju proces mršavljenja i mogu štetiti vašem tijelu.

11.4.2014. u 10:04/ krenizdravo.com

Donosimo vam popis najčešćih mitova:

Mit 1: Trbušnjaci će vam pomoći da se riješite masnih naslaga oko pupka

Pogrešno!

Ne možete odabrati područja gdje želite sagorjeti masne naslage. Kako biste to napravili, trebate napraviti plan vježbanja koji uključuje i kardiovaskularne elemente vježbanja, ali i vježbe snage. To će pomoći u sagorijevanju masnih naslaga na cijelom tijelu.

Mit 2: Istezanje prije vježbanja je ključno

Pogrešno!

Istraživanja su pokazala da istezanje zapravo čini mišiće slabijima i sklonijima ozljedama. Dokazano je da se vlakna mišića rastežu i destabiliziraju kod istezanja i time ih čini manje spremnima za vježbanje. Možete se istezati i zagrijavati prije trčanja, ali ako planirate dizati utege pričekajte dok ne završite vježbu i tada se istežite.

Mit 3: Nikada nemojte jesti prije vježbanja

Pogrešno!

„Gorivo“ koje dolazi iz hrane i tekućina je važno jer daje energiju vašim mišićima da rade efektivno, čak i ako radite vježbe rano ujutro. Pojedite mali obrok jedan do tri sata prije vježbe. Taj obrok bi trebao biti nešto poput jogurta ili voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mit 4: Dizanje utega čini žene većima

Pogrešno!

U pravilu, tijelo žene ne proizvodi dovoljno testosterona da bi one postale onako glomazne i velike kao body-builderi koje vidimo na televiziji. Ako ipak smatrate da postajete veći nego što biste željeli, dižite manje utege s više ponavljanja.

Mit 5: Masne naslage su loše za vas, bez obzira koje vrste bile

Pogrešno!

Suprotno od uvjerenja, postoji mnogo dobrih masnih naslaga koje su važne za dobro zdravlje i koje pomažu u sprječavanju bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
on vrijeđa građane

Umirovljenici Milanoviću: ' Zbog omalovažavanja Dana državnosti zasigurno ste izgubili potporu mnogih umirovljenika'

Sve mitove o vježbanju i dijeti možete pročitati u cijelom članku OVDJE.

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba