Inspirativna priča

Dijagnosticirali su joj neizlječivi rak dojke, a 10 godina kasnije motivira druge da ne odustanu od borbe

Image
Foto: www.profimedia.hr

Kris Hallenga suočila se sa strašnom dijagnozom sa samo 23 godine, ali danas još uvijek motivira druge da se pregledaju na vrijeme i ne odustanu od života

23.2.2019. u 12:03/ Život i stil

Dijagnoza raka mnogima predstavlja najveći životni strah. No, rak ne mora uvijek značiti kraj života, a najbolje to zna 33-godišnja Kris Hallenga. Prije 10 godina dijagnosticiran joj je 4. stadij raka dojke i to neizlječivi.

Za mladu 23-godišnjakinju prepunu životnih planova to je bio šok, ali Kris je i dan danas ovdje. 

"Prije 10 godina dijagnosticirali su mi neizlječivi rak dojke s metastazama i nisam mrtva", napisala je Kris na Twitter. "Štoviše, nikada se nisam osjećala živoljom."

Nakon što je primila vijest o bolesti, Kris je žarko htjela pomoći što više drugih mladih žena kako bi izbjegle njezinu situaciju. Tada nije bila shvaćala da žene u 20-ima mogu dobiti rak dojke i odlučila je posvetiti život širenju svijesti o pregledima. Zato je osnovala svoju udrugu CoppaFeel! sa sestrom Maren.

Kris zna da njezin rak ne može biti tretiran i razumije da će joj jednog dana oduzeti život. No, odlučila je 'živjeti život s tim' i živjeti ga ispunjeno. Kako bi proslavila godišnjicu otkrivanja raka odnosno to što je i dalje ovdje, objavila je video koji dokazuje koliko je moguće živjeti život s rakom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan hormon

Nizak progesteron: koji su uzroci i moguće komplikacije

Više s weba