Play logo
zdrava navika

Dijeta s cimetom i medom: tandem koji ubija suvišne kilograme i bolesti

Image
Foto: Thinkstock

Tijekom zime nakupili ste pokoji kilogram viška. Kako ne bi morali kupovati novu proljetnu garderobu, isprobajte dijetu s cimetom i medom i zablistajte

5.4.2017. u 11:50/ Marijana Markelić
Play logo

Uz fizičku aktivnost, koja se naravno podrazumijeva, tu je i par trikova iz kuhinje koji će vam pomoći očistiti tijelo i potaknuti metabolizam da marljivo radi. 

Jedan od tih trikova je i čudesna kombinacija cimeta i meda. Ovaj tandem zajedno 'nastupa' već više od 2000 godina. Prvi su ga počeli koristiti stanovnici Dalekog istoka. 

Play logo

U čemu je tajna dijete s cimetom i medom?

Med ubrzava metabolizam i potiče topljenje masnih naslaga te regulira šećer u krvi. Stabilan šećer u krvi utječe na naš apetit tako što ga smanjuje. Osim što pridonosi osjećaju sitosti, med jača naš imunitet.

Cimet također pojačava osjećaj sitosti, snižava kolesterol i trigliceride u krvi te čini tijelo osjetljivim na inzulin i održava normalnom razinu šećera u krvi. Cimet isto kao i med jača imunitet.

Napitak koji topi kilograme

Pomiješajte u čaši pola žličice cimeta, žlicu meda i sok od pola limuna te dodajte dva - tri decilitra tople vode pa ponovno promiješajte. Napitak popijte odmah nakon što ste ustali iz kreveta, na prazan želudac. 

Play logo

Cimet neka bude cejlonski, a med provjeren (domaći)

Cejlonski cimet sadrži puno manji udio kumarina - organskog spoja koji opterećuje jetra i bubrege. Iako je malo skuplji od kineskog cimeta, koji ćete češće pronaći na policama trgovina, potrudite se i nabavite cejlonski cimet.

Ako kupujete cimet u štapiću, bez problema ćete moći uočiti razliku između kineskog (cimet kasija) i cejlonskog. Štapići kineskog cimeta su jako tvrdi, dok se štapići cejlonskog cimeta sastoje od nekoliko nježnih slojeva, poput papira, koji se na dodir raspadaju.  

Play logo

Zdrave navike

Osim što cimet i med pomažu izgubiti suvišne kilograme, oni vas štite od brojnih bolesti. Stoga, usvojite zdravu naviku. Neka vam cimet i med uđu u jutarnju rutinu kao što je i pranje zuba. Kao što vidite dijeta s cimetom i medom ne znači gladovanje, nego jednu novu zdravu naviku oko koje možete graditi zdraviji način života.

Play logo

Da se za kraj vratimo na početak teksta. Dijeta s cimetom i medom je učinkovita, ali nisu čudotvorna. Jedite zdravo i umjereno, vježbajte, spavajte dovoljno. Vi ste odgovorni za svoje tijelo i za svoje zdravlje. Stoga, čuvajte ga da vam dugo služi. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
nevidljivi saveznik

Mirisima skidajte kilograme: 5 najboljih eteričnih ulja za mršavljenje

Play logo

Više s weba