sve kreće iz kuhinje

Dobar seks ide kroz želudac: Namirnice za jačanje libida i izdržljivosti

Image
Foto: Thinkstock

Ljubav ide kroz želudac, kaže dobra stara izreka, no očito ide i seks. Saznajte pomoću kojih namirinca

16.8.2018. u 12:10/ Život i stil

Ljudi su konstantno u potrazi za načinima kako poboljšati svoj seksualni život. Prije nego odete u kupnju novih seks-igračkica, doznajte koja hrana može pozitivno djelovati na vaš odnos u spavaćoj sobi, ojačati libido te pojačati izdržljivost.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Dobra cirkulacija važna je za bolji seksualni život, a zdravlje srca je od vitalnog značaja za izdržljivost tijekom odnosa. Znanstvenici preporučaju određene namirnice koje pozitivno djeluju na te zdravstvene aspekte, a one uključuju raznovrsno voće i povrće, morsku hranu, lješnjake, maslinovo ulje, žitarice te mnogo vlakana.

Namirnice koje jačaju libido najčešće se nazivaju afrodizijacima, prema božici Afroditi, grčkoj božici ljubavi. Kao najpoznatiji afrodizijak navode se kamenice, a njihovi učinci mogu biti posljedica cinka kojeg sadržavaju u velikim količinama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Uz razne zadaće, cink regulira razinu testosterona, koji je najvažniji muški spolni hormon. Uz kamenice, možete isprobati i jastoga, rakove, crveno meso, pinjole i  žitarice.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Ako imate problema s erekcijom, ne brinite, niste jedini. Prema statistikama, u SAD-u postoji čak 30 milijuna muškaraca koji pate od istog problema, a i za to postoji rješenje u hrani. Naime, znanstvenici kažu kako veći unos voća smanjuje probleme s erekcijom za čak 14% zbog flavonoida koje ono sadrži, a voće koje njima obiluje su jabuke, grožđe, citrusi, bobičasto voće i kokos.

Osim što kažu da ljubav ide kroz želudac, očito ide i dobar seks. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan hormon

Nizak progesteron: koji su uzroci i moguće komplikacije

Više s weba