na redu je detoksikacija

Doznajte kako skinuti kilograme i očistiti jetru nakon blagdana!

4.12.2018. u 18:16/ Ida Balen

Blagdanske kilograme ćemo brzo izgubiti tjelovježbom do proljeća. Međutim, blagdanski stol je ostavio i nevidljive probleme po naše zdravlje. Jetra nam je u komi, a kako je očistiti, doznajte u prilogu

Redovito ćete obrisati prašinu, provjetriti prostorije isprazniti kantu za smeće. No, jedna kanta ostaje prepuna, u njoj se nakuplja po zdravlje opasna prljavština. Ta kanta vaša je jetra. Nakon blagdanskog prejedanja ona kipti od otrova. Cijelom je organizmu potrebna detoksikacija. 

Za početak, stručnjaci poručuju da unosimo mnogo vode u organizam. 

"Prvenstveno započeti time da pijemo dovoljno vode. Kada kažem voda, ujedno mislim i na nekakve nezaslađene čajeve. Prosječnoj osobi treba, recimo, litra i pol tekućine dnevno, ako je tjelesno aktivna i više", kazala je nutricionistkinja Jelena Tomić.

Hrana u koja je mnogima posljednih dana predstavljala uživanciju, sada je sinonim za muku u želucu. 

"Trebaju nam osnovni izvori proteina biti riba, mahunarka, nekakvo krto meso, meso peradi. Dakle, da nije masno, a da izbjegavamo u tom periodu u potpunosti prženo meso, masno meso, iako mislim da nam je svima dosta pečenja", kazala je Tomić.    
"Tijekom idućih desetak do 15 dana, ukoliko smo dobili taj nekakav kilogram do dva, u potpunosti izbaciti iz prehrane slatkiše, grickalice, kolače, suhomesnate proizvode, sokove", preporuča nutricionistkinja.

Ubacite li još i tjelovježbu u svoj svakodnevni ritam, uspjesi će  prije biti vidljivi. Uhvatite se zato miksanja i vježbanja te očistite smeće iz organizma.

Dodatne savjete potražite u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan hormon

Nizak progesteron: koji su uzroci i moguće komplikacije

Više s weba