Šećerne bombe

Energetska pića toliko su loša za zdravlje da će se zabraniti tinejdžerima

Image
Foto: Thinkstock

Energetska pića imaju veliki utjecaj na zdravlje, a rezultati istraživanja potvrđuju da bi ih bilo dobro zabraniti mladima

6.9.2018. u 10:39/ Život i stil

Energetska pića osvojila su zapadni svijet, a zahvaljujući sportskim zvijezdama koje ih reklamiraju posebno su zanimljiva tinejdžerima. Međutim, njihov sastav ima štetan utjecaj na zdravlje pa britanska vlada razmatra opciju zabrane prodaje maloljetnicima. 

Pretjerana konzumacija energetskih pića pokazala je značajan negativan utjecaj na zdravlje djece pa bi ograničenje uključivalo zabranu prodaje npr. Red Bulla onima mlađima od 16 godina, a vjerojatno i mlađima od 18. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Napitci poput Red Bulla, Monstera i Hella sadrže oko 80 miligrama kofeina po jednoj limenci, a to je duplo više nego količina koju konzumiramo u drugim bezalkoholnim pićima. U jutarnjoj šalici kave unesemo 40 miligrama kofeina. 

Sadrže iznimno visoke udjele šećera što je pobornicima zabrane jedan od glavnih argumenata. 

Image
Foto: Thinkstockphotos
Image
Thinkstockphotos

(FOTO: Thinkstock)

"Visoke razine šećera izravno utječe na pretilost i dentalno zdravlje, a i jedno i drugo su česti probemi među djecom i mladima", izjavila je Clare Thronton-Wood iz Britanske dijetetske udruge. 

Dodala je za Independent da velike količine kafeina kod mladih uzrokuju nizak tlak i smanjenu koncentraciju, a osobe s poremećajima hranjenja dovede se u opasnost od srčane aritmije.

 ​Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​ 

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Česta ljetna boljka

Hrana za proljev: što jesti, a što izbjegavati

Više s weba