I mogući rizici

Erektilna disfunkcija: postoje li prirodni lijekovi?

Image
Foto: Thinkstock

Neki tretmani za erektilnu disfunkciju mogu uključivati bilje i prirodne lijekove. No, morate biti oprezan i razumjeti moguće rizike povezane s njima

15.5.2018. u 11:15/ Život i stil

Erektilna disfunkcija je nesposobnost muškarca da postigne erekciju pogodnu za seksualni odnos. Stanje može biti teško za muškarca jer može uzrokovati nelagodu i nesigurnost. Srećom, postoji niz lijekova, tretmana i terapija koje mogu spriječiti da erektilna disfunkcija postane dugotrajno stanje.

Erektilna difunkcija: koji su prirodni lijekovi

Najčešći prirodni lijekovi za erektilnu disfunkciju uključuju one koji potječu od biljaka i bilja koje su neke kulture koristile dugi niz godina. Iako je bilo vrlo malo istraživanja provedenih o sigurnosti tih prirodnih lijekova, neki od njih imajju nuspojave koje se kreću od blagih do teških. 

Neki prirodni lijekovi za erektilnu disfunkciju uključuju:

L-arginin: neki dokazi ukazuju da velike doze L-arginina poboljšavaju erektilnu disfunkciju pomažući krvnim žilama da se prošire, što poboljšava protok krvi u penis. Nuspojave se općenito smatraju blagim, ali mogu uključivati ​​grčeve, proljev i mučninu. L-arginin ne smije se uzimati uz Viagru.

Image
kad odbija poslušnost

Erektilna disfunkcija: uzroci i metode liječenja erektilne disfunkcije

Image
kad odbija poslušnost

Erektilna disfunkcija: uzroci i metode liječenja erektilne disfunkcije

Dehidroepiandrosteron (DHEA): postoje  dokazi koji sugeriraju da DHEA povećava libido kod žena i ima pozitivan učinak na muškarce s erektilnom disfunkcijom. Čini se da je DHEA  siguran u malim dozama, ali u nekim slučajevima može uzrokovati akne.

Ginko: kažu da je ginko biloba najstarija biljka koja živi na Zemlji. Može povećati protok krvi do penisa, što može pojačati seksualnu želju i pomoći kod erektilne disfunkcije. No, ovaj dodatak prehrani može povećati rizik od krvarenja pa ga nikako ne bi smjeli uzimati ljudi koji uzimaju lijekove za spriječavanje ugrušavanja krvi.

Ginseng: ima više vrsta gingsenga, a neki od njih su pokazali da imaju pozitivan učinak na erektilnu disfunkciju. Neki oblici ginsenga mogu imati negativne nuspojave, uključujući nesanicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johimbe: glavna komponenta afričke kore drveta, yohimbine, vjerojatno je jedan od najproblematičnijih prirodnih lijekova za erektilnu disfunkciju. Neka istraživanja pokazuju da može poboljšati vrstu seksualne disfunkcije koja je povezana s lijekom koji se koristi za liječenje depresije. Međutim, studije su ga povezale s brojnim nuspojavama, poput anksioznosti, povišenog krvnog tlaka i brzog, nepravilnog rada srca. Kao i svi prirodni lijekovi, trebao bi se koristiti samo nakon savjetovanja i pod nadzorom liječnika.

Epimedium: navodno postoje neke tvari u listovima ove biljke koje poboljšavaju seksualnu izvedbu. Jako je važno naglasiti da nije proučavan na ljudima i neke studije sugeriraju da bi mogla utjecati na rad srca!

Promjene u načinu života najbolji su prirodni lijek za erektilnu disfunkciju

Određene aktivnosti ili nedostatak tih aktivnosti mogu imati utjecaj na erektilnu disfunkciju, pa prije pokušaja s lijekovima ili prirodnim lijekovima, razmotrite promjene u načinu života:

  • redovito vježbajte
  • zdravo se hranite
  • prestanite pušiti i smanjite unos alkohola
  • ako je moguće, smanjite stres
  • nemojte prestati sa seksualnim aktivnostima

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
iznio detalje na konferenciji

Nadbiskup Hranić o svećeniku pedofilu: 'Treba razumjeti patnju roditelja ali i paziti na dostojanstvo eventualnog počinitelja'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Povećajte kvalitetu

Hrana za spermu: kako poboljšati plodnost na prirodan način

Više s weba