Svaka čast

Fitness influencerica s 49 godina: kako Janine Delaney održava senzacionalnu figuru i inspirira druge

Image
Foto: Instagram screenshot/janine_delaney

Za razliku od mnogih fit kolegica, Janine ima 49 godina te dvoje djece, a njezinu je figuru teško nadmašiti

14.3.2019. u 11:45/ Život i stil

Janine Delaney danas je jedna od najutjecajnijih fitness osoba na Instagramu. Njezine fotografije prati više od 2 milijuna ljudi, a svakodnevno ih inspirira svojom nevjerojatnom figurom. Za razliku od mnogih njezinih kolegica, Janine ima 49 godina te dvoje djece

Od balerine do fitness influencerice

Oduvijek se bavila plesom, a bila je vrlo sramežljivo dijete. Balet joj je postao ključan dio života za vrijeme odrastanja. Međutim, s 18 godina morala je odustati zbog odlaska na fakultet. 

Napuštanje baleta za nju je bila prekretnica koja joj je teško pala, a nije pomogao ni njezin povučen karakter. Počela je podučavati fitness još u 80-ima, a radila je i u struci kao psihologinja. U međuvremenu je dobila i dvije kćeri, a sve se promijenilo kad je navršila 40 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvatila sam da sam se potpuno 'uigrala' u svoju karijeru i ulogu majke. Dok su moji prijatelji prihvaćali sazrijevanje i opuštanje u ovim godinama, ja si nisam mogla pomoći i svim sam silama htjela izazvati samu sebe i promijeniti se na sasvim drugačiji način", opisala je. 

Tada se počela baviti fitness natjecanjima i prvi je put pozirala na pozornici s 42 godine. 

Upravo se čita

Image
koliko su slatki?

Odnijeli smo na analizu nekoliko džemova. Jesu li podaci na deklaracijama točni?

"Umjesto da sam propustila priliku, pomislila sam si 'bolje ikad neog nikad."

Janine je iz neobičnog pothvata izašla kao prvakinja, a dobila je drugo mjesto u kategoriji žena svih godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon natjecanja, snimila je samu sebe kako radi trikove s užetom i objavila snimku na Instagramu. Dobila je pozitivan komentar i poruku u inboxu što ju je motiviralo da nastavi objavljivati. 

"Odjednom su mi se počele javljati žene diljem svijeta. Govorile su mi da sam ih inspirirala vježbama koje mogu izvesti u svojoj dobi. U samo dvije godine dobila sam 2 milijuna pratitelja", otkrila je. 

U čemu je tajna uspjeha?

Prvi je korak postaviti si razuman cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Generalni ciljevi poput 'želim izgubiti kilograme' ili 'želim biti fit' nisu mudri. Trebamo smisliti kako postići cilj i odrediti si plan. Pametno bi bilo reći: 'Želim izgubiti 5 kilograma do 1. lipnja", objasnila je za Better i dodala da je ključan korak planiranje vježbanja i pripremanje obroka na vrijeme.

Ova fitness influencerica dobila je nadimak 'Kraljica užeta za preskakanje' jer je upravo to vježba koja se izuzetno često vidi na njezinom profilu. Uz pomoć užeta, kardio postaje zabavan te možemo ukomponirati pregršt mini 'koreografija' te sagorjeti ludi broj kalorija. 

Osim toga, Janine se ne boji utega i naglašava kako je bitno često mijenjati vježbe. No, ona prakticira uravnoteženu prehranu koja joj omogućuje dovoljno energije za tjelovježbu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Natjecanja su me naučila da mi ugljikohidrati nisu neprijatelji. Da bih dobila što više mišića, morala sam dodati zdrave ugljikohidrate u prehranu i počela sam jesti dovoljno batata, cjelovitih žitarica i orašastih plodova", dodala je za Shape. 

"Godine su samo broj i doista ste stari onoliko koliko se osjećate", poručila je Janine.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
žensko tijelo

Menstruacija poslije poroda: Što očekivati i kada stiže?

Više s weba