tijelu samo najbolje

Fitness prehrana ili kako se zdravo hraniti, a nikada ne biti gladan

Image
Foto: Thinkstock

Fitness prehrana nije komplicirana ni rigorozna. Naprotiv, vrlo je jednostavna i sastoji se od namirnica bogatih proteinima, povrća, voća, mliječnih proizvoda i, u manjoj mjeri, cjelovitih žitarica

11.5.2017. u 10:02/ Život i stil

Fitness prehrana podrazumijeva šest manjih obroka dnevno ili tri veća i dva međuobroka, ali nikako izgladnjivanje i prejedanje. 

Zdravi izvori protiena su riba, crveno meso, piletina, jaja, mahunarke, orašasti plodovi, klice, mliječni proizvodi i proizvodi od soje.

Svaki obrok, kada je u pitanju fitness prehrana, mora sadržavati proteine koji, među ostalim, imaju važnu ulogu u izgradnji mišića. Primjerice, jedete li za doručak zobene pahuljice, umiješajte ih u jogurt. Za ručak pripremite salatu s komadima tune ili lososa, a za večeru pojedite grilano povrće i pileća prsa. Međuobroci neka vam budu voće i orašasti plodovi, namaz od kikirikija sa štapićima mrkve i celera ili pak svježi sir s vlascem i klicama.  

Nikako nemojte zaboraviti na vodu. Važno je da tijelo bude hidirirano. To održava metabolizam, pospješuje probavu i sve ostale funkcije u tijelu. Kada osjetite glad prvo popijte čašu vode. Može biti da ste žedni, a ne gladni. Ukoliko i dalje budete gladni, u miru pojedite svoj zdravi obrok. Tijelo će vam biti zahvalno. Fitness prehrana, kao i svaka druga vrsta zdrave prehrane, ne znači puno bez tjelovježbe. Stoga pokrenite svoje tijelo. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne može škoditi :)

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Više s weba