ispunili su nam snove

Fitness spavanje - satovi vježbanja na kojima spavate i mršavite

Image
Foto: Thinkstock

Umjesto sprava za vježbanje, polaznike u dvorani čeka namješten krevet, ambijentalni zvukovi i temperatura na kojoj se tijekom spavanja sagorjevaju kalorije

3.5.2017. u 11:06/ Marijana Markelić

Britanski lanac teretana David Lloyd uveo je satove rekreacije kakve ne možete ni zamisliti, a vjerujemo da bi se istog trena pa i na slijepo, upisali na njih. Ovaj fitness program sastoji se od - spavanja.

"Spavanje je puno bitnije, nego što ljudi misle. Nastojimo se usredotočiti na kratkotrajne učinke kao što je koncentracija, no spavanje je važno i dugoročno - za mentalno i tjelesno blagostanje. Nedostatak sna povećava rizik od anskioznosti i depresije, a kad smo nenaspavani nemamo energije ni za vježbanje. Osim toga, san utječe na izbor hrane koju konzumiramo. Kada smo neispavani jedemo nekvalitetnu hranu, a to negativno utječe na naše zdravlje", objasnila je Kathryn Pinkham, stručnjakinja za spavanje koja je u suradnji s lancem teretana David Lloyd razvila ovaj fitness program.  

Image
Foto: YouTube
Image
YouTube

(FOTO: Youtube)

Fitness spavanje namijenjeno je osobama kojima nedostaje sna, a sat traje 45 minuta. Održava se sredinom poslijepodneva, a umjesto sprava za vježbanje, polaznike u dvorani čeka lijepo namješten krevet, ambijentalni zvukovi i temperatura na kojoj se tijekom spavanja sagorjevaju kalorije. Za sad fitness spavanje potoji samo u Londonu, no ako se ljudima svdi lanac teretana organizirat će ga diljem Engleske.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Iscjedak, bol, svrbež...

Najčešći problemi s bradavicama i njihovi uzroci

Više s weba