Moderne mame

Fotografkinja se bori protiv stereotipa: što to znači 'izgledati kao mama'?

Image
Foto: Thinkstock

Celia Sanchez rodila je s 23 godine i odmah je osjetila kako ju druge mame osuđuju. Tetovaže, piercing, ljubičasta kosa ne definira jeste li dobra mama - i to želi pokazati prekrasnim fotografijama iz serije 'Devoted'

21.12.2016. u 8:00/ Sanja Miler

Kad je Celia Sanchez iz Meksika, koja živi u Kaliforniji, prije 11 godina postala mama, jasno i glasno je čula poruku kako ne izgleda kao 'prava mama'. Bila je drugačija i suočila se s brojnim predrasudama. Puno puta čula je kako je tako mlada, a već mama. Jedna od najčešćih rečenica bila je da 'ne izgleda kao mama'.

Imala je 23 godine i sada je, godinama poslije, odlučila pokazati kako nema ispravnog načina kako mama mora izgledati. Mame mogu imati tetovaže, piercinge, kričave boje kosa i oblačiti se u skladu sa svojim osobnim stilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravila je seriju fotografija “Devoted”, a cilj joj je pokazati da izgled nije mjerilo jeste li dobra mama ili ne. “Poznajem majke koje nisu izgledale kao 'tipične mame' i uvijek sam ih željela fotografirati kako bi pokazala da ne morate izgledati 'ukalupljeno' kako bi bili mama. Htjela sam pokazati žene koje nisu žrtvovale svoj osobni stil", izjavila je Celia Sanchez za Upworthy

"Kad si mama, posvećuješ se u potpunosti svojoj djeci i obožavam činjenicu da žene s fotografija nisu izgubile sebe. Nisu izgubile svoj identitet. I dalje su odlični roditelji."

Upravo se čita

Image
OKO 5 UJUTRO

FOTO Teška prometna nesreća kod Murske Sobote! Sletio autobus, troje poginulih i više ozlijeđenih

Poruka je da ne moramo svi izgledati isto ili imati isti roditeljski stil kako bi bili dobri roditelji. Jedina zajednička odlika svih roditelja je da bezuvjetno vole svoju djecu i napravili bi sve za njih. Imali vi tijelo prekriveno tetovažama ili skupim 'krpicama', mama ste koja voli svoje dijete i nitko vam to ne može oduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bezazlene metode

Je li moguće izazvati menstruaciju prirodnim putem?

Više s weba