jednostavno i poučno

Francuske male tajne: Zašto njihova djeca sve jedu, spavaju i slušaju?

Image
Foto: www.profimedia.hr

Cijeli svijet očaran je francuskim načinom života i svi žele otkriti tajnu francuskog šarma. Pamela Druckerman, autorica knjige 'In Bringing Up Bebe', otkrila je kako Francuzi odgajaju djecu. Zna se da mališane uče strpljenju, ali i da ne postoji 'hrana za djecu'. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i saznajte tajne francuskog odgoja

15.11.2019. u 10:35/ Život i stil

Spavaju cijelu noć

Druckerman je primijetila da bebe u Francuskoj spavaju cijelu noć, dok se u Americi novorođenčad često budi pa se zapitala zašto se to događa, piše HuffPost. Otkrila je da roditelji u Francuskoj vježbaju nešto što se naziva "stankom". Ako roditelji to čine tijekom prva dva mjeseca, dijete će se naučiti samostalno zaspati.

"Dajte svojoj bebi mogućnost da se umiri, ne reagirajte automatski, čak ni na početku", piše u njezinoj knjizi i dodaje da se i odrasli bude tijekom noći, ali se ne sjećaju toga kasnije. "Neki francuski roditelji čekaju pet minuta, dok neki čekaju više ili manje. Neće pustiti dijete da plače. Ako dijete plače nakon nekoliko minuta znači da nešto treba", kaže dalje.

(Foto: Pixabay.com)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/mama-i-beba-d8a2d5c69db42edb86af2286265c4fdd_view_article_new.jpg?v=29
1/5

Više s weba

Pročitajte još

Image
sve češća bolest

Evo kako alkohol, kofein i šećer utječu na artritis

Pročitajte još

Image
sve češća bolest

Evo kako alkohol, kofein i šećer utječu na artritis

Više s weba