Play logo
Možda postoji nada

Genijalna ideja: mamin trik kako smiriti bebu kad joj izbijaju zubići postao viralni hit

Image
Foto: Facebook/Emelia Jackson

Rast zubića težak je period - i za bebu koju boli, a i za iscrpljene roditelji koji će pokušati sve kako bi bebi olakšali izbijanje zubića

30.1.2018. u 10:50/ Život i stil
Play logo

Postoje razni proizvodi za olakšavanje nicanja zubića, poput gelova i gumenih igračaka, no to su samo kratkotrajna pomagala. 

"Dijete u tom periodu, koji može trajati i do nekoliko tjedana dok zubić ne iznikne, pojačano slini i ima potrebu stavljati i trljati po ustima vlastite rukice ili gumene predmete. Dok ne nikne zubić na tom mjestu u ustima je prisutan otok i crvenilo", objašnjava Ivana Cekić, dr.med.dent iz Ordinacije Cekić. Kad zubići krenu rasti: koji su simptomi nicanja prvih zubi kod beba?

Play logo

Ipak, sretni smo što možemo objaviti, da možda ipak postoji nada. Zahvaljujući Emelii Jackson, pametnoj mami iz Evereta, u Washingtonu, imamo novi jednostavani način da beba ostane smirena i sretna tijekom faze izbijanja zubića - i to je savršeni 'trik' koji možete pokušati, ako ništa drugo nije upalilo.

"Ako vašoj bebi izbijaju zubići, mame stavite malo vode u dudu varalicu i zatim ju stavite u zamrzivač nekoliko sati", napisao je Jackson u sada viralnom Facebooku statusu.

Play logo

Duda varalica o kojoj Emelia Jackson govori jest Phillips Avent "Soothie" (tri dolara na Amazonu) i to su dude koje mnoge bolnice daju novim mama u Americi nakon što su njihove bebe rođene.

Play logo

"Ako možemo pronaći jeftine, lake trikove, zašto ne?", rekla je Jackson za Scary Mommy. "Mi mame se moramo držati zajedno, tako da mi je drago što sam pomogla nekolicini ljudi."

Play logo

Neke majke bile su zabrinute jer bi, nakon što se led otopi, beba mogla povući naglo vodu, ali Jackson uvjerava da su dude potpuno sigurno. "Budući da postoji toliko mnogo ljudi koji se brinu misleći da moj mali čovjek pije vodu, želim vam pokazati da nema nikakve rupe u ovoj dudi. Apsolutno nema načina da dijete dobije vodu."

Pročitajte još:

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
MIGRANTSKA RUTA

Na hrvatsku policiju zapucali migranti iz BiH? Policija: 'Nije prvi put da svjedočimo pucnjevima'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan hormon

Nizak progesteron: koji su uzroci i moguće komplikacije

Play logo

Više s weba