Zbogom tabletama

Glava vam 'puca'? Izliječite glavobolju u tri dana na prirodan način

Image
Foto: Thinkstock

Ovaj trodnevni način života može izliječiti, ali i spriječiti glavobolju

9.8.2018. u 11:49/ Život i stil

O glavobolji slušamo stalno jer ju stalno netko ima zahvaljujući ubraznom i stresnom načinu života koji se ustalio u današnjem svijetu. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)  objavila je podatko prema kojima pola odrasle populacije na svijetu ima glavobolju barem jednom godišnje. 

Jaka glavobolja sasvim onemogućava normalno funkcioniranje i osobu tjera da se izolira od svih podražaja. Postoji niz tableta koje olakšavaju bol, ali ovaj trodnevni način liječenja fokusira se i na vaš stil života. 

1. dan: glavobolja počinje

Glava nas počinje boliti kada najmanje očekujemo. Uzroci su različiti, a često su u pitanju dehidracija, neispravno držanje, manjak sna pa čak i izloženost jakim mirisima.

Kada vas počne mučiti glavobolja, izbjegavajte hranu s glutenom jer ona pogrošava stanje. Preporuča se da konzumirate biljni čaj, a kod glavobolje posebno pomaže čaj od đumbira. U svakom slučaju, bitno je da ostanete hidrirani pa povećajte unos tekućine. 

Mnogi tvrde da pomaže lagana tjelovježba kako bi se pokrenula cirkulacija, a možete isprobati i hladne obloge. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. dan: eliminacija 'okidača' 

Preživjeli ste prvi dan s najintenzivnijom boli. Možda je glavobolja prestala, a možda je još uvijek osjetite. Vrijeme je da se pozabavite onime što unosite u sebe i kvalitetom života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dan nikako nemojte konzumirati fast food odnosno bilo kakvu tešku hranu koja sadrži aditive i umjetna sladila. Mnoga istraživanja tvrde da je kofein izrazito povezan s glavoboljama i među najčešćim okidačima uz gluten, aspartam i alkohol. 

Našem tijelu često fali magnezija pa ga popijte u obliku tablete kako bi nadoknadili nedostatak. Magnezij je mineral koji odmara naše tijelo i opušta mišiće pa je koristan kod glavobolja.

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
Image
Thinkstockphotos.com

(FOTO: Thinkstock)

3. dan: fokusirajte se na svoje zdravlje

Ako je u pitanju migrena, bol još uvijek traje pa će ovi savjeti pomoći u otklanjanju pritiska. Za one koje glava više ne boli, ovaj je dan primjer kako živjeti, ako imamo česte glavobolje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
'traje pregovaranje'

Čelnik sindikata policije ogradio se od zaposlenika koji su danas na 15 minuta prekinuli s radom

Prehrana se treba bazirati na unosu voća i povrća, a najpovoljnije za zdravlje je unos lisnatog zelenila i bobičastog voća. Kako bi razine šećera u krvi bile stabilne, jedite manje obroke češće. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Fokusirajte se na sebe svaki dan barem na pola sata. Čitajte knjigu, napravite toplu kupku s eteričnim uljima ili radite nešto drugo što vas opušta. Mnogi se ljudi koji se bore s glavoboljama odlučuju na vježbanje joge koja smiruje i opušta mišiće i um. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Iscjedak, bol, svrbež...

Najčešći problemi s bradavicama i njihovi uzroci

Više s weba