Dokazala znanost

I to postoji: grickalica koja topi 'ljubavne ručke' i masnoće na trbuhu, ako ju jedete navečer

Image
Foto: Thinkstock

Ako grickate bademe u kasno poslijepodne, istopit će masnoće oko struka. Zvuči kao bajka, ali nije. Potvrdili su australski znanstvenici

9.3.2017. u 13:15/ Život i stil
Image
pobijedite nadutost

Želite ravan trbuh u najkraćem mogućem roku? Nudimo vam rješenje!

Image
pobijedite nadutost

Želite ravan trbuh u najkraćem mogućem roku? Nudimo vam rješenje!

Ako svaki dan jedete šaku badema u kasnim poslijepodnevnim satima, struk će vam se smanjiti. Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali na temelju nalaza australskih istraživača, nije bajka.

Istina je da već godinama znamo su bademi puni kalorija, masti i jako hranjivi. Za razliku od masti iz pržene hrane ili na primjer maslaca, masti iz badema pomažu zdravlju srca.

U otprilike 28 grama badema ima cca 162 kalorije, ali nećete unijeti sve te kalorije jer većina izađe kroz tijelo. Ipak, manje je poznatije koliko bademi mogu biti učinkoviti u sagorijevanju masti ili izgradnji mišića

Image

Znate li kako se sadi badem

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
Image

Znate li kako se sadi badem

Zeljko Mrsic/PIXSELL

(FOTO: Željko Mršić/PIXSELL)

Australski istraživači u ispitivanje su uključili 137 sudionika. Svi su bili na dobrom putu da dobiju šećernu bolest tipa 2. Podijelili su ih u pet grupa: kontrolna grupa, grupa koja je jela bademe za doručak, grupa koja ih je jela u podne, za ručak i kao poslijepodnevnu grickali.

Svi su dnevno morali pojesti 43 grama (oko 35) badema tijekom četiri tjedna. Nisu morali izbaciti namirnice ili mijenjajti prehranu, samo ubaciti bademe. Iako je to 262 kalorije, ispitanici na kraju istraživanja nisu imali višak kilograma i bademi su pozitivno utjecali na razinu glukoze i inzulina.

Najzanimljiviji rezultati su primjećeni kod 'kasno popodnevne' grupe. Imali su najveće poboljšanje u razinama glukoze i inzulina i izgubili su masnoće na trbuhu te dobili nemasnu tjelesnu masu.

Stoga, sad znate što trebate popodne grickati!

​​​​Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba