OGLAS

bezočno nas lažu

Iako se u reklamama oglašava kao bezalkoholno, svako takvo pivo zapravo ima alkohola u sebi

2.9.2016. u 18:25/ Ida Balen

Malo je onih koji to, sitnim slovima ispisano, pročitaju na stražnjoj deklaraciji i oslanjaju se samo na veliki natpis bezalkoholno pivo koji vrišti na prednjoj strani


Postoje prevare zbog kojih možemo i zažmiriti na jedno oko, no ne i na reklamiranje bezalkoholnog piva koje to ustvari nije. U zabludi mogu biti roditelji i kvazi bezalkoholno pivo natočiti djeci, a isto tako i bivši alkoholičari kojima pijenje takve pive znači povratak u pakao ovisnosti.

"Dakle, ono što je važno da pijenje povećava želju za pijenjem, odnosno, žudnju. I pijenje te bezalkoholne pive povećava želju za ponovnim uzimanjem. Žudnja je zapravo centralni dio ovisnosti. I to su misli koje se javljaju svaki put u fazi nepijenja i pokušaja kontroliranog pijenja", objašnjava psihijatrica Ana Matošić.


A u tim pokušajima mnogi će posegnuti upravo za bezalkoholnim pivom. Čini se kao najbolje rješenje u teškim trenucima apstinencije.

I ja sam otišla kupiti bezalkoholno pivo, kao što to s puni povjerenjem mnogi naprave. Na boci je jasno pisalo kako je riječ o bezalkoholnom pivu. Međutim, kada sam okrenula etiketa sitnim slovima stoji kako je tu ipak 0.5 posto alkohola.

Činjenica jest da u nekim pivima doista nema alkohola. Zato je važno detaljno proučiti deklaraciju kako bismo se u to i uvjerili. 

Za alkohol u bezalkohoklnom pivu ne zna većina građana s kojima smo razgovarali. Takva marketinška igra može biti prilično opasna.

Mnogo puta alkoholičarima je rečeno kako biti čovjek ne znači ne pasti, već ustati nakon pada. No, teže je ustati ako vas netko, iako nenamjerno, gurne.


Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba