stvarno je moguće

Ichigo Ichie - 10 japanskih pravila za sreću i ispunjen život

Image
Foto: www.pixabay.com

Ljudska bića mogu se transformirati i imaju moć izmisliti sebe onoliko puta koliko je potrebno

3.1.2020. u 13:50/ Život i stil

Ichigo Ichie može se prevesti kao "jednom, sastanak", ali i kao "u ovom trenutku, prilika". Japanski način razmišljanja želi nam poručiti da je svaki susret, sve što doživimo, jedinstveno blago koje se nikada više neće ponoviti na isti način. Dakle, ako pustimo da nam isklizne, a da pritom ne uživamo, trenutak će zauvijek biti izgubljen.

Osvještavanje Ichigo Ichie pomaže nam da se sjetimo da svako jutro, svaki trenutak koji provedemo s našom djecom i sa svojim najmilijima beskrajno vrijedan i zaslužuje našu punu pažnju, piše Mindbodygreen. Cijela filozofija objašnjenja je u knjizi "The Book of Ichigo Ichie" Héctora García i Francesca Mirallesa.

Prakticiranje ove filozofije omogućit će vam da vodite sretniji, ispunjeniji život, bez da ste opterećeni prošlošću ili zabrinuti za budućnost. Naučit ćete potpuno živjeti u sadašnjosti, prepoznajući i poštovati dar svakog trenutka. Donosimo deset pravila koja sažimaju ovu japansku filozofiju:

1. Ne odgađajte posebne trenutke. Svaka se prilika događa samo jednom. Ako ga ne zagrliš, izgubljen je zauvijek. Životno pitanje je: sad ili nikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Živite kao da će se to dogoditi samo jednom u vašem životu. Trebamo biti svjesni toga da je svaki susret jedinstven i jednom u životu.

3. Zadržavanje u sadašnjosti. Putovanja u prošlost i budućnost često su bolna i gotovo uvijek beskorisna. Ne možete promijeniti ono što se dogodilo. Ne možete znati što će se dogoditi. Ali ovdje u ovom trenutku sve je moguće.

Upravo se čita

Image
sporno postupanje policije

Riječani najavili prosvjed zbog tučnjave na Platku. 'Institucijama svi trebamo biti jednaki'

4. Učinite nešto što nikad prije niste učinili. Kao što je rekao Einstein, ne možete raditi istu stvar uvijek iznova i očekivati ​​drugačije rezultate. Drukčiji način postizanja nezaboravnog trenutka je prepuštanje sebi i omogućavanje da u vama procvjeta nešto novo.

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
www.pixabay.com

(Foto: Pixabay.com)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Meditirajte. Možete sjesti na jastuk za meditaciju ili samo sjesti i promatrati čudo života. Jednostavna činjenica da se odmičete od svakodnevnog vrtloga žurbe i obveza otvorit će mnoga vrata.

6. Otvorite svih pet osjetila. Vježbate umijeće slušanja, gledanja, dodirivanja, kušanja i mirisa kako biste u svakom trenutku imali bogatstvo ljudske percepcije. To će vam također omogućiti da budite pažljiviji prema drugima i povećate razinu empatije i utjecaj.

7. Primijetite slučajnosti. Svjesnost slučajnosti pomaže nam da budemo bolji u čitanju znakova koje nam je poslao svemir. Bilježite te trenutke svakodnevne magije kako biste povećali sposobnost praćenja nevidljivih niti stvarnosti.

8. Od susreta napravite zabavu. Ne čekajte prave okolnosti - odmor, izlet, rođendan - iskusite izvanredne stvari. S pravim načinom razmišljanja, svaki dan može biti proslava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Ako vam se ne sviđa trenutno stanje, napravite nešto drugačije. Ljudska bića mogu se transformirati i imaju moć izmisliti sebe onoliko puta koliko je potrebno. Ako je vaša stvarnost previše zamorna i predvidljiva, imate priliku stvoriti nešto drugo.

10. Budite lovac na posebne trenutke. Kao i kod svake aktivnosti, što više vježbate, rezultati će biti bolji i bogatiji.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što može biti

Primijetili ste krv u stolici? Ovo je 11 mogućih uzroka rektalnog krvarenja

Više s weba