'Čuda se događaju'

Imala je 13 pobačaja, ali nije odustala: Danas je mama devetomjesečne kćeri

Image
Foto: Facebook/LauraWorsley

Priča ovog bračnog para šokirala je svijet. Nakon 13 spontanih pobačaja, napokon su postali roditelji djevojčice

19.6.2019. u 10:29/ Život i stil

Bračni par Laura i Dave Worsley godinama su imali želju dobiti dijete. Ta je želja bila toliko jaka da ih ni 13 spontanih pobačaja nije spriječilo u tome. Čak 11 Laurinih trudnoća završilo je u prvom tromjesečju, a dva dječaka spontano je izgubila u 17. i 20. tjednu trudnoće

Još 2008. godine Laura je doživjela prvi pobačaj, a nakon trećeg su krenuli u temeljite pretrage na Sveučilišnoj bolnici u Coventryju. Tamo je bračni par primio vijest da Laura pati od antifosfolipidnog sindroma odnosno autoimune bolesti zbog koje su trudnoće rizične.

No, uz to je dobila i dijagnozu histiocitičnog intervilozitisa zbog kojeg tijelo 'odbija' trudnoću.

"Radili smo ispitivanja, obavili sve testove i isprobali različite terapije nadajući se da će nešto funkcionirati", rekla je Laura za BBC i dodala kako je mislila da "ako nema bebu, nema smisla života."

Iako su kanili odustati, dali su posljednju šansu profesorici Siobhan Quenby koja se bavila upravo takvim najtežim slučajevima, a za Lauru je pripremila korištenje steroida i lijekova kako bi se održala stabilnost sluznice maternice i utrobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je zatrudnjela - bila je to 14. trudnoća po redu i napokon ona koja je završila porodom. Laura i Dave dobili su kćerkicu Ivy carskim rezom, a težila je oko 770 grama. 

 "Dave ju je prvi vidio. Pokazao mi je njenu fotografiju kada sam se probudila", ispričala je mama koja je svoju kćer prvi put primila tri dana nakon njenog rođenja. 

Ivy je puštena iz bolnice nakon 11 tjedana, a danas je uspješna devetomjesečna djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
TAMBURAŠi NA UDARU

Mejašima zabranili koncert u Puli, javili im tri mjeseca prije održavanja. 'Glazba nam je birtijaška?'

"Gledam je i razmišljam o tome kako se čuda doista događaju. Čitala sam o čudima drugih, a sada imam i svoje", izjavila je Laura.

 Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lak za nokte

Oprezno s lakiranjem: znate li koliko otrova sadrži jedan lak za nokte?

Više s weba