odgoj djece

Istraživanje potvrdilo: Današnji roditelji tvrde da nikad nije bilo teže odgajati dijete

Image
Foto: www.profimedia.hr

Novi izazovi kao što su društveni mediji i sigurnost u školi samo povećavaju tjeskobu roditelja

9.7.2019. u 16:40/ Život i stil

Gotovo 90 posto roditelja smatra da je odgajanje djece danas teže nego što je bilo prethodnim generacijama. I dok je jedan od velikih razloga prisutnost društvenih medija, druge ključne brige također izazivaju brige roditelja. Naime, izazovi koji proizlaze iz postojanja problema sigurnosti u školi i sve veći broj emocionalnih, bihevioralnih i mentalnih problema kod djece. Sve to dovodi do onoga što su u istraživanju nazvali "roditeljsko sagorijevanje"

Djeca i stres: I djeci je potrebno opuštanje

Ovo znači točno kako i zvuči kada se izgovore ove riječi jer se toliko toga događa između posla, braka i odgajanja djece da se roditelji osjećaju loše u svim područjima. U istraživanju "Parental Burnout Crisis in Corporate America" u kojem je sudjelovalo 2 000 ispitanika, većinom roditelja, pokazalo se da imaju neki stupanj sagorijevanja. 

Četrnaest posto ih je izjavilo da ga često doživljavaju, dok je 34 posto priznalo da su ga ponekad doživjeli, a samo 21 posto ispitanika je izjavilo da je dobro. Skoro četvrtina ispitanika priznala je stalno iscrpljena od svakodnevnih problema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati norveški pedagog o modernom odgoju i strahu koji roditelji osjećaju

Image

Djeca

Foto: Pexels
Image

Djeca

Pexels

(Foto: Pexels)

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Prema ispitanicima glavni razlog za sagorijevanje je nedostatak suradnje djece ili tinejdžera (33 posto), pritisak na poslu i kod kuće (29 posto) i financijski pritisak (29 posto). 

Mnogi roditelji su primijetili da osjećaju pritisak zbog onog što se često u medijima i na društvenim mrežama naziva "zdravo roditeljstvo". Ističu da im je teško jer se njihovi roditelji nisu susretali s takvim problemima, rijetko tko se morao baviti sličnim stvarima prije 30 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri greške u odgoju koje većina roditelja radi - a lako ih je izbjeći

Više s weba

Pročitajte još

Image
jednostavno do zdravlja

Kako povećati željezo u krvi: poboljšajte krvnu sliku pomoću hrane

Više s weba