Oblikovana leđa i ramena

Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Trening za gornji dio tijela

1.8.2019. u 9:15/ Život i stil

Ako vam je cilj učvrstiti prsa, ramena i ruke, ovih 5 vježbi su rješenje

1) Veslanje na kosoj klupi

Nalazite se na klupi prsima okrenuti prema njoj. Naslon klupe postavljen je na nagib 45 stupnjeva. Tijelo je u potpunosti opruženo. U početnoj poziciji držite utege u rukama opruženim u zglobu lakta, zadržavajući muskulaturu lopatica aktivnom. Iz tog položaja povlačite utege prema tijelu, držeći laktove i šake usko uz tijelo, i vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite s težim utezima 10 ponavljanja.

>> Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Visoko intenzivni intervalni trening

2) Odručenje s utezima

Nalazite se u istom položaju kao kod prethodne vježbe. Ovaj put koristite lakše utege. Dlanovi su okrenuti jedan prema drugom, a laktovi malo pogrčeni. Iz tog položaja, zadržavajući isti kut u zglobu lakta, odmičete ruke od tijela i vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite 15 ponavljanja.

3) Priručenje s utezima

Isti položaj kao kod prethodne vježbe, držite isti položaj dlanova i koristite iste utege. U ovom slučaju ruke pomičete uz tijelo, blago pogrčenih laktova. Laktovi i šake prolaze ravninu tijela. Zadržite na trenutak krajnji položaj da poboljšate aktivaciju mišića, zatim opet vratite u početni položaj. Vježbu izvodite 15 ponavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Ivan Brkljačić otkrio kako pravilno vježbati: Trening za stražnjicu

4) Diamond sklek

Nalazite se u prednjem uporu, tj. u poziciji za sklek. Dlanovi su postavljeni jedan pored drugog, malo rotirani prema unutra. Palčevi i kažiprsti su spojeni, tvoreći oblik dijamanta, po kojem je vježba i dobila ime. Iz tog položaja spuštate se prema dolje i vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite 15 ponavljanja.

5) Sklekovi na razboju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
iznio detalje na konferenciji

Nadbiskup Hranić o svećeniku pedofilu: 'Treba razumjeti patnju roditelja ali i paziti na dostojanstvo eventualnog počinitelja'

Čvrsto se primite za šipke zadržavajući aktivnu poziciju ramenog pojasa. Pozicija tijela je uspravna. Iz tog položaja kontrolirano i sporije se spuštate prema dolje i vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gimnastika za oči

Kako poboljšati vid prirodnim putem?

Više s weba